Περισσότερα γκλομπ και όχι Κέντρα Υγείας

Της Ελένης Τσερεζόλε

Ένας πολύ κοινοβουλευτικός γνώστης των πραγμάτων, κατά την π.Μ. (προ Μνημονίων) εποχή, έλεγε ότι μια κυβέρνηση κρίνεται από το είδος των… προσλήψεων που κάνει… αυτές είναι που δίνουν το ακριβές πολιτικό και κοινωνικό στίγμα της εκάστοτε κυβέρνησης. Χθες λοιπόν ανακοινώθηκε ότι η Ελληνική Αστυνομία προχωρά στην πρόσληψη 1.000 ειδικών φρουρών με αντικείμενο τη φύλαξη των πανεπιστημιακών κτιρίων, ύστερα από σύσκεψη των υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη. Η στόχευση της σημερινής κυβέρνησης είναι φανερή με την απόφαση αυτή, η οποία συνδέεται με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ενώ είναι συνέχεια της πρόσληψης 1.500 ειδικών φρουρών τον Οκτώβριο του 2019.

Λεφτά λοιπόν δεν υπάρχουν για τη στελέχωση των υποδομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και γενικότερα την ενίσχυση του ΕΣΥ. Αλλά υπάρχουν για την ΕΛ.ΑΣ και μάλιστα στα… πανεπιστήμια και όχι στους δρόμους, όπου μαίνεται το κοινό έγκλημα –τελευταίο κρούσμα η φονική συμπλοκή στον Άγιο Σώστη τη Δευτέρα.

Η επιλογή της μη στήριξης του ΕΣΥ έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις. Πιο πρόσφατη η ακύρωση του σχεδιασμού που είχε με τυμπανοκρουσίες ανακοινώσει στις 18 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας, για 1.018 Κέντρα στα οποία θα μπορούσαν να εμβολιαστούν 2.117.440 άτομα τον μήνα, στο πλαίσιο του… σχεδίου «Ελευθερία». Μάλιστα είχε ακολουθήσει αναλυτική κάλυψη από τα συστημικά κανάλια ως την τελευταία λεπτομέρεια του σχεδίου, με γραφήματα, προσομοιώσεις κ.ά. Φευ. Σε λιγότερο από δύο μήνες, όπισθεν. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού στα Κέντρα Υγείας, με «πηγές» του Υπουργείου Υγείας να αναφέρονται σε ενδεχόμενες αλλεργικές αντιδράσεις –το θέμα ότι αυτό το ενδεχόμενο ήταν ήδη γνωστό το Νοέμβριο… ενώ τίθεται και θέμα παρουσίας των ευπαθών ομάδων σε χώρους με τον ιό. Άρα; Η κυβέρνηση δεν κρύβει τις προτεραιότητές της: περισσότερα γκλομπ και όχι Κέντρα Υγείας.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή