Παυλόπουλος: Ας σταθούμε, όσο είναι ακόμη καιρός, όλοι οι Λαοί της Ευρώπης στο ύψος των περιστάσεων

“Οι εταίροι μας, οφείλουν να πράξουν όσα τους αναλογούν”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ολοκαυτώματος, έστειλε από το Σούλι μήνυμα ότι, οι Έλληνες με το αίσθημα της Ελευθερίας ως βιωματική κατάσταση, αλλά και βάση του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, υπερασπίζονται χωρίς υποχωρήσεις την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας,

Επίσης ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι και οι εταίροι μας, οφείλουν να πράξουν όσα τους αναλογούν και προκύπτουν, από το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης και «κυρίως, από την ανάγκη διασφάλισης της μοναδικής φυσιογνωμίας και διεθνούς ακτινοβολίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», την οποία χαρακτήρισε ως πρωτοποριακό στην Παγκόσμια Ιστορία εγχείρημα με παγκόσμιας εμβέλειας αποστολή, που ανέλαβαν οι Ευρωπαϊκοί Λαοί μετά τη φριχτή εμπειρία του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε τη δήλωσή του, με την προτροπή, «ας σταθούμε, λοιπόν, όσο είναι ακόμη καιρός, όλοι οι Λαοί της Ευρώπης στο ύψος των περιστάσεων».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή