Πατρα: Μετά τη Θεσσαλονίκη, αστυνομικός έκοβε κλήσεις χωρίς μάσκα

13
Πατρα: Μετά τη Θεσσαλονίκη, αστυνομικός έκοβε κλήσεις χωρίς μάσκα

Αίσθηση προκάλεσε σε πολλούς ένας αστυνομικός στην Πάτρα, ο οποίος έκοβε κλήσεις χθες το πρωί στην πόλη για παραβίαση του ΚΟΚ σε οδηγούς, χωρίς ο ίδιος να φορά μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Το νέο περιστατικό έρχεται μετά από εκείνο στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας αστυνομικός με κατεβασμένη μάσκα έκοβε πρόστιμο σε πολίτη που δεν τη φορούσε.

Το νέο περιστατικό έλαβε χώρα κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, προκαλώντας την απορία, αλλά και την ενόχληση πολλών περαστικών, που εξέλαβαν την συμπεριφορά του ένστολου, ως προκλητική, σύμφωνα με το pelop.gr. Και αυτό, γιατί εκτός των άλλων, την ίδια στιγμή συνάδελφοί του διενεργούσαν πεζές περιπολίες λίγο πιο μακριά -στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου- προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι Πατρινοί τηρούσαν τα μέτρα προστασίας και φορούσαν τις προβλεπόμενες μάσκες.

Μάλιστα, στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Γεροκωστοπούλου, τη στιγμή που βεβαίωνε παράβαση σε οδηγό για παράνομη στάθμευση, ο Αστυνομικός συνομιλούσε με άλλους δύο πολίτες από διπλανή καφετέρια, οι οποίοι και εκείνοι δεν φορούσαν μάσκα!

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε αστυνομικό που έκοβε πρόστιμα χωρίς μάσκα

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένας αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη έκοβε πρόστιμα σε παραβάτες των μέτρων, ενώ ο ίδιος δεν φορούσε μάσκα. Σύμφωνα με το thestival για το συμβάν ενημερώθηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, ο οποίος έδωσε εντολή για την διοικητική διερεύνηση του περιστατικού. Ασχέτως του αποτελέσματος της ΕΔΕ, στον συγκεκριμένο αστυνομικό θα επιβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για μη χρήση μάσκας, εφόσον αυτό έχει αποτυπωθεί από τον τηλεοπτικό φακό.