Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
08
13
02

Πάτρα: Εισαγγελική παρέμβαση για τους 11 θανάτους ηλικιωμένων σε γηροκομείο

Μοιραστείτε το

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η τραγωδία που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Πάτρας κι αφορά σε γηροκομείο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 11 ηλικιωμένοι τις τελευταίες εβδομάδες. Την προκαταρτική εξέταση διενεργεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που έριχναν «σκιές» στον τρόπο λειτουργίας της ιδιωτικής δομής.

Οπως έγινε γνωστό οι 9 θάνατοι οφείλονται στον κορωνοϊό, ενώ οι άλλες δύο περιπτώσεις αφορούν ηλικιωμένους, που είχαν μεν προσβληθεί από τον ιό, αλλά κατέληξαν από άλλα υποκείμενα νοσήματα. Η άμεση εισαγγελική παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία σύμφωνα με το pelop.gr , διότι οι 7 από τους 11 φιλοξενούμενους του γηροκομείου ήταν ανεμβολίαστοι, σε αντίθεση με όλους τους εργαζομένους του, που έχουν εμβολιαστεί.

Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν στη διάθεσή τους όλα τα σχετικά δημοσιεύματα και έχει καταρτισθεί κατάλογος ατόμων που θα κληθούν, το αμέσως επόμενο καιρό, να δώσουν καταθέσεις. Ανάμεσά τους είναι οι υπεύθυνοι του γηροκομείου, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος και συγγενείς των ηλικιωμένων που έχασαν ανθρώπους τους. Στην αναζήτηση τυχόν ευθυνών, το «λεπτό» σημείο της τραγωδίας, σχετίζεται με τους εμβολιασμούς και τους λόγους που αρκετοί τρόφιμοι βρέθηκαν ανεμβολίαστοι.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.