Παρέμβαση εισαγγελέα για την τραγωδία της Λάρισας

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ 4ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ
Σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» ο 4χρονος, που βρισκόταν στο διαμέρισμα που τυλίχθηκε στις φλόγες στην οδό Μανδηλαρά στην Λάρισα.
Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η Εισαγγελέας Λάρισας διέταξε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθούν τα αίτια του συμβάντος. Ηδη, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια κοινωνικής λειτουργού των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά ξέσπασε, πιθανότατα, από αναμμένο κερί που υπήρχε δίπλα στο κρεβάτι όπου κοιμόταν η μητέρα με το μικρό αγοράκι, καθώς το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα.
Μιλώντας στο onlarissa.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης εξήγησε πως η οικογένεια της μητέρας ήταν γνωστή στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, αν και η ίδια δεν είχε ζητήσει ποτέ βοήθεια. Ωστόσο, παρέχονταν βοήθεια μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, βοήθεια σε στενό μέλος της οικογένειας.
Σημειώνεται πως η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 8 το πρωί, σε διαμέρισμα πέμπτου ορόφου στην οδό Μανδήλαρά, στη Λάρισα.
Από τις φλόγες καήκε όλο το σπίτι και προκλήθηκαν σοβαρά εγκαύματα στο μικρό αγόρι το οποίο μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Οι Πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο με δύο οχήματα, ο δρόμος αποκλείστηκε από την αστυνομία και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση των αντρών με αντιασφυξιογόνες μάσκες για να απεγκλωβίσουν μάνα και παιδί και στην συνέχεια να κατασβέσουν την φωτιά που είχε ήδη κάψει όλο το διαμέρισμα.
Στο νοσοκομείο επίσης μεταφέρθηκε και η μητέρα σε καλή κατάσταση.
Σχετικά Άρθρα
30/07/2025 - 08:20
29/07/2025 - 21:16
Δείτε επίσης