Παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα «αναγκάστηκε να διαπραγματευθεί λόγω της αποφασιστικότητας της Τουρκίας»

4
Παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα «αναγκάστηκε να διαπραγματευθεί λόγω της αποφασιστικότητας της Τουρκίας»

Νέα φραστική επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι η Αθήνα αποφάσισε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βλέποντας την αποφασιστικότητα και τη σθεναρή στάση της Τουρκίας έναντι εκβιασμών και απειλών!

Μιλώντας σε τελετή απονομής βραβείων στην Αγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος εμφάνισε τη χώρα του ως αποδέκτη εκβιασμών (!), υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα συνειδητοποίησε ότι η γλώσσα των απειλών δεν απέδωσε στην Ανατολική Μεσόγειο» και ότι η Τουρκία «δεν θα υποκύψει στην πειρατεία ή τους εκβιασμούς», όπως μεταδίδει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Sabah».

Μάλιστα ο κ.Ερντογάν είπε «σπό την αρχή είπαμε ότι τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου. Παρά τις προκλήσεις και την παιδιάστική συμπεριφορά, εμείς συνεχίσαμε να ενεργούμε σωστά και με αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στο κράτος μας».

Ερντογάν: Ανίκανος φιλόδοξος ο Μακρόν

Λίγο νωρίτερα ο Ερντογάν είχε καταφερθεί ξανά κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο φιλόδοξο».