Σάββατο, 2 Αυγούστου 2025

Παππάς: Στο ΕΣΡ όλες οι αρμοδιότητες

«Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»                                           

«Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, είναι πλέον στο ΕΣΡ», ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να επιδείξει μία στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης.

«Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ακόμα, εν όψει και της αυριανής Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Το Σάββατο, ο υπουργός Επικρατείας προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής νομοθετικής διάταξης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στη συγκρότηση του Συμβουλίου, εάν δεν περάσουν σε αυτό όλες οι αρμοδιότητες, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα – μία επιλογή, την οποία απορρίπτει η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), το Ποτάμι, και το ΚΚΕ.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Παππά:

«Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον  νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15.

Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ.  Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά.

Η Νέα Δημοκρατία έχει την υποχρέωση  να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή