Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2025

Πάπας Φραγκίσκος: Οι ηγέτες πρέπει να συνεργαστούν για να καταπολεμήσουν τη μάστιγα της τρομοκρατίας

“Προσεύχομαι για τα θύματα και τους τραυματίες, αλλά και για ολόκληρη την Τουρκία που θρηνεί”

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Πάπας Φραγκίσκος παρότρυνε τους ηγέτες να συνεργαστούν προκειμένου να καταπολεμήσουν τη «μάστιγα της τρομοκρατίας» τονίζοντας ότι μια κηλίδα αίματος κάλυψε τον κόσμο, με τον ερχομό του 2017.

Μιλώντας μπροστά σε περίπου 50.000 πιστούς στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο πλαίσιο της καθιερωμένης ομιλίας του, ο Ποντίφικας άφησε στην άκρη την ομιλία που είχε προετοιμάσει, για να καταδικάσει την επίθεση που σημειώθηκε στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

«Δυστυχώς, η βία χτύπησε και πάλι ακόμα και στη χθεσινή νύχτα των καλών ευχών και της ελπίδας. Με αίσθημα πόνου, στέκομαι δίπλα στον τουρκικό λαό. Προσεύχομαι για τα θύματα και τους τραυματίες, αλλά και για ολόκληρη την Τουρκία που θρηνεί» τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή