Πάπας Φραγκίσκος: «Έκλεψε» την παράσταση το αυτοκίνητό του στην Κύπρο

4
Πάπας Φραγκίσκος: «Έκλεψε» την παράσταση το αυτοκίνητό του στην Κύπρο

Στην Κύπρο είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων, καθώς ο πάπας Φραγκίσκος πραγματοποιεί επίσκεψη στη μεγαλόνησο, μια επίσκεψη ιστορική και ένα γεγονός διεθνούς εμβέλειας που προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Ωστόσο, πέρα από τον ίδιο τον 84χρονο σήμερα Πάπα, αυτό που επίσης συγκέντρωσε τα βλέμματα δεν ήταν άλλο από το αυτοκίνητο το οποίο επέλεξε για τις μετακινήσεις του ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, το όχημα του Πάπα παρέμεινε σταθμευμένο στην είσοδο του Προεδρικού, εκεί όπου σταμάτησε για να κατέβει ο Ποντίφικας προτού γίνει δεκτός με τιμές Αρχηγού κράτους. Τον Πάπα υποδέχθηκε η μπάντα της Αστυνομίας καθώς και Σώματα του στρατού (Αεροπορία, Καταδρομείς, Στρατονομία και Ναυτικό).

παπας

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πάπας, όπως και σε κάθε του επίσκεψη επέλεξε το Fiat 500 για τις μετακινήσεις του στη Λευκωσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πάπας, όπως και σε κάθε του επίσκεψη επέλεξε το Fiat 500 για τις μετακινήσεις του στη Λευκωσία.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στη Λευκωσία, θα έχει σήμερα στις 08:30 ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πραγματοποιεί για δεύτερη ημέρα επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

I come to Cyprus with the same desire as the Apostle Barnabas: to see the grace of God at work in your Church and your land, to rejoice with you at the wondrous things the Lord has done, and to urge you to persevere always, without growing weary or discouraged. #ApostolicJourney

— Pope Francis (@Pontifex) December 2, 2021

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επαφές με την Ιερά Σύνοδο στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό στη Λευκωσία, όπου θα προσφωνήσει.

Στις 10:00 θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο στάδιο ΓΣΠ, στη Λευκωσία, παρουσία περισσοτέρων από 8.000 πιστών. Στις 16:00 θα τελέσει οικουμενική προσευχή με μετανάστες στην ενοριακή εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία, όπου θα γίνει προσφώνηση.

Ο πάπας Φραγκίσκος ολοκληρώνει το πρόγραμμά του αύριο το πρωί, οπότε αναχωρεί για την Ελλάδα.