Παπαγγελόπουλος: Τραμπούκοι και κουτσαβάκια δεν έχουν θέση στη Βουλή

«Δεν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα, σέβομαι το τεκμήριο αθωότητας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης, ο οποίος χρησιμοποίησε φράση του Κ. Μητσοτάκη για «την κατάρα του νόμου περί ευθύνης υπουργών»

Τον Γαλιλαίο επικαλέστηκε στην ομιλία του στη βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος για να επιμείνει πως «ακόμα και στην πυρά να με βάλετε , ακόμα και αν με σταυρώσετε εγώ θα το επαναλαμβάνω. Το σκάνδαλο της NOVARTIS είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Και επαναλαμβάνω, δεν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα». Η τελευταία αναφορά του για τα πολιτικά πρόσωπα, συνδέεται προφανώς με την προηγούμενή αποστροφή του πως «σέβεται το τεκμήριο αθωότητας» το οποίο όπως είπε «δεν μπορεί να μετατρέπεται από την αντιπολίτευση  σε τεκμήριο ενοχής για όσους στοχοποιεί με πολιτικές σκοπιμότητες». Ο υπουργός ειπε πως μιλά ως απλός πολίτης και πως «τραμπούκοι και κουτσαβάκια δεν έχουν θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο» ενώ αποκάλυψε πως «φτάνουν στα αυτιά μου διάφορα απειλητικά για μενα και την οικογένειά μου» . 

Επίσης επανέλαβε τη βασική θέση που είχε εκφράσει κάτ’ επανάληψη κατά το απώτερο παρελθόν περί μη ένταξης του αδικήματος της δωροδοκίας στο νομό περί ευθύνης υπουργών (το είχε πει πριν από 3 χρόνια, ενώ την ίδια θέση έχει εκφράσει και ο Πρ. Παυλόπουλος) χαρακτηρίζοντας  «διαβόητο, κατάπτυστο και ανάξιο για το δημοκρατικό μας πολίτευμα τον ισχύοντα νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος θα αναθεωρηθεί». Απευθύνθηκε μάλιστα  στο σώμα με μια φράση «που μου έλεγε συχνά τα τελευταία χρόνια ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών είναι η κατάρα για το πολιτικό σύστημα, και ο φυσικός δικαστής η ευλογία του». Πιθανόν κάποιοι από τους παλιούς της Νέας Δημοκρατίας να τη θυμάστε, να την πείτε και στους νεότερους και να συμπεριφερθείτε ανάλογα».

Όπως είπε είναι «αίσχος να θεωρείται ότι το λάδωμα εντάσσεται στα καθήκοντα υπουργού» και χαρακτήρισε «γελοία θεωρία τα περί σκευωρίας». 

Κατέληξε δε «ομιλώ ως απλός πολίτης: Αν ασπαστούμε τη θεωρία της αντιπολίτευσης, κυρίως της ομιλίας του κ. Βορίδη τότε το σκάνδαλο Novartis μπαίνει στο αρχείο. Τι θα πούμε τότε στον ελληνικό λαό;». 

«Πριν 40 χρόνια ακριβώς η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έγινε δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση σαν ισότιμο μέλος. Σήμερα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα  επιστρέφει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και πάλι ως ισότιμος εταίρος. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού….Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και δευτερευόντως χάρη στην αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Οι προσπάθειες κάποιων να αποτρέψουν, για να μην πιστωθεί η κυβέρνηση την ιστορική αυτή επιτυχία απέτυχαν παταγωδώς. Για άλλη μια φορά το παλαιό πολιτικό σύστημα στο βωμό των μικροπολιτικών του συμφερόντων θυσίασε και εξακολουθεί να θυσιάζει τα μεγάλα συμφέροντα του λαού και της πατρίδος. Η φθηνή προπαγάνδα που επαναλαμβάνεται αδιάκοπα και λυσσαλέα από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης δε μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα αυτή. Η κυβέρνηση πέτυχε εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν αποτύχει. Και αυτό κάποιοι δε μπορούν να το συγχωρήσουν. 

ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 

Σε πολύ λίγο η Ελλάδα εξέρχεται της μνημονιακής κατοχής και ο εφιάλτης των τελευταίων 8 χρόνων τελειώνει οριστικά. Τον εφιάλτη αυτόν τον βίωσε ο ελληνικός λαός εντελώς άδικα και εντελώς αδικαιολόγητα. Οι ευθύνες των υπευθύνων της εθνικής καταστροφής που προκάλεσε η οικονομική και όχι μόνο υποταγή της Ελλάδας είναι απαράγραπτες στη συνείδηση όλων των Ελλήνων. Οι ευθύνες αυτές ανήκουν καταρχήν στο παλαιό πολιτικό σύστημα, το οποίο στην καλύτερη περίπτωση επέδειξε ασυγχώρητη ανικανότητα και στη χειρότερη πρωτοφανή φαυλότητα. Η κατασπατάληση, ή μάλλον η καταλήστευση δημοσίου χρήματος στα δημόσια έργα, στους εξοπλισμούς και στο χώρο της υγείας ξεπερνά κατά πολύ το χρέος της Ελλάδας. Γι αυτό δεν έχω ακούσει καμία παρατήρηση. Παρόλα αυτά όμως εγώ πιστεύω ότι η οικονομική κρίση δεν είναι η αποκλειστική, ούτε καν η κύρια αιτία των δεινών της πατρίδας μας. Προηγήθηκε και προκάλεσε την οικονομική κρίση μία πολύ πιο μεγάλη κρίση. Η ηθική κρίση, μία τεράστια έκπτωση αρχών και αξιών. Γι αυτή την κρίση δεν ευθύνεται μόνο το παλαιό πολιτικό σύστημα. Ευθυνόμαστε όλοι μας. Ευθύνεται το οικονομικό και εκδοτικό κατεστημένο και τα φερέφωνά του, που με τη δηλητηριώδη προπαγάνδα τους αλλοίωσαν τις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες του λαού μας. Ευθύνεται και η πνευματική ηγεσία της χώρας, που δεν αντέδρασε. Ο ελληνικός λαός τα αντιλαμβάνεται όλα αυτά. Γι αυτό κι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του και για θεσμούς και για πρόσωπα.

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΝΟΜΟΣ , ΘΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ

Η μεγαλύτερη βέβαια απώλεια εμπιστοσύνης αφορά το πολιτικό σύστημα. Αυτό όμως είναι πολύ επικίνδυνο για το δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό μας σύστημα. Σωτήρες πάντοτε υπάρχουν και καραδοκούν. Σήμερα δε, ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος γιατί είναι διαφορετικός από το παρελθόν. Σήμερα υπάρχουν σωτήρες άλλου είδους που ενδύονται με τον κοινοβουλευτικό μανδύα και υπάρχουν πραξικοπήματα άλλου είδους. Και ο νοών νοείτω. 

Είναι αδήριτη ανάγκη λοιπόν το πολιτικό σύστημα να επανακτήσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των ελλήνων πολιτών. Σήμερα λοιπόν το ελληνικό κοινοβούλιο έχει μια λαμπρή ευκαιρία να κάνει ένα μεγάλο βήμα στο μακρύ ταξίδι της επανάκτησης  της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και να αποκαταστήσει την ψυχική επαφή μαζί του. Λίγη γενναιότητα χρειάζεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να ερμηνευτεί επιτέλους σωστά το άρθρο 86 του Συντάγματος και ο διαβόητος, κατάπτυστος και ανάξιος για το δημοκρατικό μα πολίτευμα ισχύων νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Σε ανύποπτο χρόνο, που μερικοί βέβαια προσπαθούν αυτό να το συνδυάσουν με τη γελοία θεωρία περί συνομωσίας και σκευωρίας, είχα δηλώσει δημοσίως και όχι στη βουλή, αλλά σε κάτι ερωτήσεις που μου είχαν κάνει δημοσιογράφοι, και ήταν η νομική μου άποψη-όχι ως πολιτικού τότε, αλλά ως εισαγγελέα- ότι δεν είναι δυνατόν στα καθήκοντα του υπουργού να συμπεριλαμβάνονται παράνομες πράξεις. Αυτό δεν είναι μόνο αδιανόητο. Αποτελεί ταυτόχρονα προσβολή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της κοινής λογικής. Κυρίως της κοινής λογικής. Με απλά λόγια είναι σα να παραδεχόμαστε ότι στην Ελλάδα στα καθήκοντα του υπουργού περιλαμβάνεται και το λάδωμα. Την άποψη αυτή θέλω να υπενθυμίσω γι αυτούς που εξακολουθούν να επιμένουν στη θεωρία της σκευωρίας και ότι προετοίμαζα το έδαφος χρόνια πριν – τελικά είμαι πολύ στρατηγικός εγκέφαλος, άλλωστε σας έχω αιχμαλωτίσει όλους μες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι άκουσα, και θα σας πάρω μαζί μου στην καταστροφή. 

ΤΑ ΛΕΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

Την άποψη λοιπόν αυτή επαναλαμβάνω, εκτός από μένα την έχουν υποστηρίξει με στέρεα νομική επιχειρηματολογία πληθώρα διακεκριμένων νομικών. Δε θα τους επαναλάβω, μολονότι τους ξέρετε. Κάποιος είναι και βουλευτής σημερινός της Νέας Δημοκρατίας, άλλοι ανήκαν παλιά στη Νέα Δημοκρατία, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Δε θα τους επαναλάβω για να μην κατηγορηθούν και αυτοί ότι συμμετείχαν στη σκευωρία και 3 χρόνια πριν ετοίμαζαν το έδαφος για να σπιλώσουν συνειδήσεις. Αν είναι δυνατόν, γελάει ο ελληνικός λαός, πρέπει να το αντιληφθείτε κάποιοι.

Όπως είπα προηγουμένως, σήμερα μια ομόφωνη, ή έστω με συντριπτική πλειοψηφία απόφαση της Βουλής  για την επιστροφή της δικογραφίας στη Δικαιοσύνη για να διερευνηθεί εάν τυχόν, επαναλαμβάνω, εάν τυχόν πολιτικά πρόσωπα δωροδοκήθηκαν αποτελεί το πρώτο βήμα. Δεν αρκεί όμως. Πρέπει οπωσδήποτε να επακολουθήσει και συνταγματική αναθεώρηση και στις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος να συμπεριληφθεί και το άρθρο 86. Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως η πρεμούρα κάποιων για εκλογές που δυστυχώς έχουν επηρεάσει τον κο Μητσοτάκη και την κα Γεννηματά, οφείλεται μεταξύ άλλων- γιατί υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι, ήδη ανέφερα στην αρχή το να μην πιστωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την επιτυχία εξόδου από τη μνημονιακή κατοχή, και άλλοι πολλοί που λίγο λίγο θα τους αναλύω. Όσο με κατηγορούν για σκευωρό, εγώ θα παραθέτω στοιχεία. Αντί για ύβρεις θα θέτω ερωτήματα. Και θα ξανακούω ύβρεις, και ο ελληνικός λαός θα κρίνει. Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως η πρεμούρα κάποιων για εκλογές που δυστυχώς έχουν επηρεάσει τον κύριο Μητσοτάκη και την κα Γεννηματά οφείλεται στην αγωνία αυτών των κάποιων να διατηρηθεί  η επαίσχυντη ασυλία που τους παρέχει το άρθρο 86; Και στην απελπισμένη προσπάθειά τους να μην αποκαλυφθούν οι παράνομες πράξεις τους;

ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΕ; 

Ομολογώ ότι η ομιλία του κου Βορίδη με εντυπωσίασε για άλλη μία φορά. Οι ικανότητές του ως προς τη σκηνική παρουσία, τη δεινότητα του λόγου, τη νομική κατάρτιση και τις νομικές υπερβάσεις είναι άξια συγχαρητηρίων. Εγώ δε μπορώ να τον συναγωνιστώ. Άλλωστε εγώ δεν ξέρω πολλά από πολιτική. Και αυτά τα λίγα που ξέρω δεν τα ξέρω καλά. Σιγά σιγά μαθαίνω, γι αυτό μιλάω όχι ως υπουργός ή πολιτικός, αλλά ως απλός πολίτης. Ως απλός πολίτης που θεωρώ ότι εκφράζω το μέσο Έλληνα, που αγαπάει την πατρίδα του, πιστεύει στο Θεό, δε μπορεί την αδικία, απεχθάνεται την υποκρισία, την αχαριστία και την προδοσία, αλλά έχει συμφιλιωθεί με την ύπαρξή τους, είναι ρομαντικός και προσπαθεί να διατηρήσει τις αρχές και τις αξίες του παρόλες τις αντιξοότητες και τους επώδυνους συμβιβασμούς της καθημερινότητάς του. Γι αυτό λοιπόν στην περίτεχνή ρητορικά και νομικά ομιλία του κου Βορίδη εγώ θα απαντήσω με μία φράση: Εάν ασπαστούμε το σκεπτικό του, το σκάνδαλο NOVARTIS παραγράφεται και μπαίνει στο αρχείο. Εάν υιοθετήσουμε το πόρισμα της πλειοψηφίας το σκάνδαλο θα ερευνηθεί. Όλα τα άλλα είναι νομικές φιοριτούρες σερβιρισμένες με μπόλικη υποκρισία. Ας τολμήσουμε λοιπόν σήμερα να ερμηνευτεί σωστά το άρθρο 86 του Συντάγματος και στο άμεσο μέλλον να αναθεωρηθεί, ώστε να τερματιστεί μια μακρά περίοδος ντροπής του πολιτικού μας συστήματος. Το εμπεριστατωμένο πόρισμα της πλειοψηφίας της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής το οποίο θεμελιώνει με αρτιότατες επιστημονικές σκέψεις την αναρμοδιότητα της Βουλής να ασκήσει ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας, και συνακόλουθα την αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, αν υιοθετηθεί εξασφαλίζει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία διαφορετικά θα οδηγηθεί σε παραγραφή και ατιμωρησία όσων τυχόν εγκλημάτησαν σε βάρος του ελληνικού λαού και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. 

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ 

Κύριε πρόεδρε, επειδή είχα υποστεί την προηγούμενη φορά ανελέητο σφυροκόπημα με παραβίαση του ωραρίου από αυτούς που μιλούσαν εναντίον μου θα παρακαλέσω για 2 λεπτά ακόμα. Αναρωτιέμαι αν συμβεί αυτό, αν δηλαδή η υπόθεση κλείσει με τη μέθοδο της παραγραφής της αποσβεστικής προθεσμίας τι θα πούμε στον ελληνικό λαό; Θα μπορέσουμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια τον απλό Έλληνα πολίτη; Ο ελληνικός λαός να ξέρετε και μνήμη, και κρίση, και ευφυΐα διαθέτει. Ας μην τον υποτιμούμε. Γιατί όποιος τον υποτίμησε τιμωρήθηκε παραδειγματικά.

Κυρίες και κύριοι αν οι γελοιότητες περί σκευωρίας είχαν ψήγμα, είχαν ίχνος αληθείας, η κυβέρνηση θα επέλεγε την εκδοχή της παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας, ώστε η υπόθεση να κλείσει χωρίς καμία περαιτέρω έρευνα και οι κατηγορίες σε βάρος των πολιτικών προσώπων να τα συνοδεύουν ες αεί. Απεναντίας η κυβερνητική πλειοψηφία επιλέγει την επιστροφή της δικογραφίας στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θα κρίνει ανεπηρέαστη από πολιτικές σκοπιμότητες εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και σε ποιους ανήκουν. 

Επιπλέον στα νομικίστικά τερτίπια και στις υποκριτικές δήθεν αγανακτισμένες φωνές κάποιων για δήθεν μεθόδευση της κυβέρνησης να μην εξεταστεί στην ουσία της η υπόθεση θα αντιτάξω τα εξής απλά ακόλουθα κατανοητά από τον πιο απλό Έλληνα πολίτη:

Γνωρίζει και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής ότι η αρμοδιότητα εξετάζεται από κάθε δικαιοδοτικό όργανο  πριν μπει στην ουσία της υπόθεσης. Φανταστείτε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο να κατατεθεί από παραδρομή στο Ειρηνοδικείο και να ζητηθεί από τον Ειρηνοδίκη να μην ασχοληθεί με την προφανή αναρμοδιότητά του, αλλά να εξετάσει την υπόθεση στην ουσία της και  στο τέλος να αποφανθεί ότι είναι αναρμόδιος.

Όσο για την παραγραφή ρωτάω όσους έχουν στοιχειώδη σχέση με την ποινική δικαιοσύνη, αν είναι προφανής η παραγραφή από την αρχή της διαδικασίας υπάρχει περίπτωση να εξεταστεί στην ουσία της η υπόθεση; Και στο τέλος αφού έχουμε εξετάσει όλη την ουσία θα αποφασίσουμε ότι, ξέρετε κακώς ασχοληθήκαμε, η υπόθεση έχει παραγραφεί;

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΑ 

Όπως είπα και στην προηγούμενη ομιλία μου στη Βουλή για την υπόθεση NOVARTIS εγώ σέβομαι και θα εξακολουθήσω να σέβομαι απόλυτα το τεκμήριο αθωότητας χωρίς καμία εξαίρεση. Το σέβομαι για όσους αντιπολιτεύονται σφόδρα την κυβέρνηση, το σέβομαι ακόμα και για όσους δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί της. Μολονότι προκλήθηκα βάναυσα, δέχθηκα αήθεις προσωπικές επιθέσεις, γεμάτες ψέματα και ύβρεις δεν παρέκλινα και δε θα παρεκκλίνω στο ελάχιστο από τη θέση μου αυτή. Δε μπορεί όμως το τεκμήριο αθωότητας να μετατρέπεται από την αντιπολίτευση σε τεκμήριο ενοχής για όσους στοχοποιεί για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω τους λασπολόγους υβριστές μου στα γεμάτα εμπάθεια και μοχθηρία νοσηρά παραληρήματά τους. Άλλωστε, συμπεριφορέςσαν αυτές ο ελληνικός λαός τις απεχθάνεται και τον αηδιάζουν. Τραμπούκοι και κουτσαβάκια δεν έχουν θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν έχουν θέση καν στη σημερινή κοινωνία. Είναι γραφικές φιγούρες του περασμένου αιώνα.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσω ότι στα ερωτήματα που έθεσα στην προηγούμενη συνεδρίαση της Βουλής κανείς δεν τόλμησε να απαντήσει. Κάποιοι βέβαια προτίμησαν να απαντήσουν με ύβρεις, με συκοφαντίες, με απειλές. Δεν πειράζει. Όσο αυτοί με βρίζουν, εγώ θα ρωτάω. Αυτοί θα με βρίζουν κι εγώ θα ξαναρωτάω. Κι ο λαός στο τέλος θα κρίνει. Αν συνεχίσουν όμως κάποιοι να μιλούν για σκευωρία και πολιτική δίωξη θα υποκύψω στον πειρασμό να μιλήσω δημόσια για σκευωρίες και πολιτικές διώξεις του παρελθόντος με στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις. Επίσης Πρέπει να πω δημόσια….

Διακοπή από τα έδρανα: Αφού εσύ έχεις τους φακέλους

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Να μην κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια μερικοί.

Διακοπή από τα έδρανα: Εσείς έχετε τους φακέλους.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Εγώ κύριε δεν έχω κανέναν φάκελο. Επίσης πρέπει να πω δημόσια για να το πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ότι φτάνουν στα αυτιά μου διάφορα απειλητικά για μένα και την οικογένειά μου. Επιπλέον με προειδοποιούν ότι θα με ρημάξουν στις αγωγές και τις μηνύσεις. Υπενθυμίζω ότι εγώ ουδέποτε αναφέρθηκα σε οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο που εμπλέκεται στη δικογραφία. Απεναντίας κάποιοι έχουν αναφερθεί κατ’ επανάληψη σε μένα με ψέματα, ύβρεις, χυδαιότητες και απειλές. Είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι οι πολιτικές διαφορές λύνονται στο κοινοβούλιο και με δημόσιο διάλογο και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων. Αν όμως κάποιοι κακοήθεις συνεχίσουν να με συκοφαντούν ίσως αναγκαστώ να ζητήσω κι εγώ δικαστική προστασία, όπως δικαιούται κάθε Έλληνας πολίτης.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Κυρίες και κύριοι, σήμερα η ψήφος σας μπορεί να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή του πολιτικού συστήματος που για πολλά χρόνια παρείχε καθεστώς ασυλίας σε πολιτικάπρόσωπα κόντρα σε κάθε έννοια δικαιοσύνης και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Λίγο πριν κλείσω θα αναφέρω μια φράση που μου έλεγε συχνά τα τελευταία χρόνια ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών είναι η κατάρα για το πολιτικό σύστημα, και ο φυσικός δικαστής η ευλογία του». Πιθανόν κάποιοι από τους παλιούς της Νέας Δημοκρατίας να τη θυμάστε, να την πείτε και στους νεότερους και να συμπεριφερθείτε ανάλογα.

Θα κλείσω με μια ιστορία από το μακρινό παρελθόν, αιώνες πίσω. Αφορά το Γαλιλαίο. Είχε καταδικαστεί σε θάνατο στην  πυρά γιατί είχε πει την επιστημονική του άποψη ότι η Γη γυρίζει. Η Ιερά Εξέταση της εποχής εκείνης, και λέω της εποχής εκείνης γιατί και σήμερα υπάρχουν ιεροεξεταστές στη νοοτροπία, στη συμπεριφορά, στο ύφος. Για να μην καεί λοιπόν στη πυρά αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δε γυρίζει η Γη. Όταν γλίτωσε όμως την πυρά και κατέβηκε, όλοι ξέρετε είπε «κι όμως η Γη γυρίζει». Εγώ λοιπόν κύριοι έχω το θράσος να υπερβώ κατά λίγο το θάρρος του Γαλιλαίου. Ακόμα και στην πυρά να με βάλετε , ακόμα και αν με σταυρώσετε εγώ θα το επαναλαμβάνω. Το σκάνδαλο της NOVARTIS είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Και επαναλαμβάνω, δεν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή