Παπαγγελόπουλος: 7.000 σελίδες της δικογραφίας Novartis είναι σκευωρία πλην της μιας σελίδας;

«Δηλαδή οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι αναξιόπιστοι ενώ ο άγνωστος συντάκτης μιας ανώνυμης επιστολής αξιόπιστος;» είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης 

Στο συλλογισμό πως είναι μη λογικό «από τις 7.000 σελίδες της δικογραφίας για τη Novartis κάποιοι θεωρούν σκευωρία όλες εκτός μια σελίδα» και δη αυτή της ανώνυμης καταγγελίας που οδήγησε στην πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά των υπουργών της κυβέρνησης, στήριξε την τοποθέτηση του ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος. Ο υπουργός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι π.χ  ο κ. Κουρουμπλής εγκαλείται από τον συντάκτη για πράξεις που τοποθετούνται χρονικά εκτός της θητείας του και για φάρμακα τα οποία δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα. Μίλησε για «πανικό» ο οποίος έχει καταβάλλει όσους εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis αλλά και «στην αλητεία στοχοποίησης αθώων και άσχετων προσώπων που προκαλεί μόνο αηδία, αναγούλα και ό, τι προέρχεται απ’ αυτές. Ας αναρωτηθεί λοιπόν κάθε νοήμων Έλληνας πολίτης, τα ακόλουθα: 

Μια δικογραφία 7000 περίπου σελίδων με τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην Ελλάδα, οι καταθέσεις των οποίων ελήφθησαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η οποία προϋπήρξε της σημερινής κυβέρνησης, με άλλους τρείς προστατευόμενους μάρτυρες του FBI στην Αμερική, είναι σκευωρία;». 

Είπε ο κ.Παπαγγελόπουλος: 

Η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει να συγκροτηθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν τέλεση της αξιόποινης πράξης της απιστίας περί την υπηρεσία από τους Υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη. 

Η πρόταση αυτή, δεν μπορώ να πω, είναι καλογραμμένη και είναι προφανές ότι προέρχεται από ικανό Νομικό με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της Δικαιοσύνης. Όμως νομικά είναι αίολη και λογικά εντελώς ανακόλουθη. Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στηρίζεται αποκλειστικά στο με Α.Π 980/30-3-2017 εισερχόμενο έγγραφο στο γραφείο της Εισαγγελίας εγκλημάτων διαφθοράς. Ας δούμε λοιπόν τι είναι το έγγραφο αυτό: είναι μία και μοναδική σελίδα από τις 7000 περίπου σελίδες της δικογραφίας που σχηματίστηκε για το σκάνδαλο της NOVARTIS και ήδη έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ 

Σ’ αυτήν τη μία και μοναδική σελίδα από 7000 σελίδες, αποτυπώνεται μια ανώνυμη καταγγελία. 

Μια ανώνυμη καταγγελία γεμάτη ανακρίβειες, εντελώς αβάσιμη και με προφανέστατεςστοχεύσεις, όπως θα εκθέσω στη συνέχεια. 

Ας δούμε λοιπόν επί τροχάδην την ανώνυμη καταγγελία του θαρραλέου συντάκτη της, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τους κουκουλοφόρους μάρτυρες, όπως αποκαλούν κάποιοι τους προστατευόμενους μάρτυρες, υπερτερεί σε αξιοπιστία από τους κουκουλοφόρουςπροστατευόμενους μάρτυρες, και ως εκ τούτου πρέπει να τον λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. 

Κατ αρχάς, ο συντάκτης της ανώνυμης καταγγελίας, ζητά από την Εισαγγελέα, στο τεράστιο σκάνδαλο της NOVARTIS το οποίο συγκλονίζει την Ελλάδα, όπως αναφέρει ο ίδιοςαυτολεξεί, να προσθέσει η Εισαγγελέας και την παράμετρο, ότι το ίδιο κάνουν όλες οι εταιρείες, οπότε η εστίαση σε μία και μόνο, δεν πρόκειται να ωφελήσει τη δημόσια υγεία. Είναι προφανές, ότι ο θαρραλέος ανώνυμος συντάκτης που αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες των καταγγελιών του, πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την Εισαγγελική έρευνα εμπλέκοντας και άλλες εταιρείες, ώστε διά της διαχύσεως των ευθυνών νε περιορίσει κατά το δυνατόν τις ευθύνες της NOVARTIS. 

ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ; 

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί ότι στη συνέχεια της ανώνυμης καταγγελίας καταγγέλλονται εντελώς αόριστα ελληνικές παραγωγικές φαρμακοβιομηχανίες και υιοθετείται πλήρως το αίτημα των πολυεθνικών εταιρειών στο χώρο του φαρμάκου για αύξηση του μεριδίου τους στην ελληνική αγορά σε βάρος των ελληνικών εταιρειών. Η ικανοποίηση όμως του αιτήματος αυτού, θα έχει ως συνέπεια αρχικά, τη συρρίκνωση των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και την εξαφάνισή τους τελικά, με καταστροφικές συνέπειες για τους ασθενείς, στο σύστημα υγείας της πατρίδος μας και την ελληνική οικονομία. Αναρωτιέμαι αν η ΝΔ συμφωνεί και σε αυτό το σημείο της ανώνυμης καταγγελίας που υιοθέτησε και στοιχίζεται πίσω από τα πολυεθνικά συμφέροντα. 

Ας δούμε όμως και δυο άλλα σημεία της ανώνυμης καταγγελίας, ενδεικτικά όχι μόνο του αβάσιμου αλλά και της γελοιότητας των καταγγελλομένων σε αυτή την ανώνυμη καταγγελία. Πρώτον, αναφέρεται στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και σε ενέργειες ή παραλήψεις του για χρονική περίοδο που δεν ήταν Υπουργός Υγείας. Δεύτερον, αναφέρεται στο φάρμακο ELATOFEN, που το καταγγέλλει ως σκανδαλώδη εύνοια υπέρ ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα. Γι αυτήν λοιπόν την αβάσιμη στην ουσία της σύμφωνα με το άρθρο 43 του ΚΠΔ και παντελώς γελοία σύμφωνα με τους κανόνες της απλής λογικής ανώνυμη καταγγελία, πρέπει να συγκροτηθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας; 

ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ 

Κυρίες και κύριοι, για την υπόθεση της NOVARTIS καταβλήθηκαν, καταβάλλονται και θα καταβληθούν απεγνωσμένες, αλλά πιστέψτε με, ανεπιτυχείς προσπάθειες να εμφανιστεί ως σκευωρία ένα σκάνδαλο. Δεν πρόκειται να επαναλάβω όσα είπα ενώπιων σας πριν λίγες μέρες και να θέσω και πάλι τα ερωτήματα που αποδεικνύουν  την αστειότητα των ισχυρισμών περί δήθεν σκευωρίας. Έτσι κι αλλιώς, ουσιαστικές απαντήσεις δεν θα δοθούν. Απλώς κάποιοι πανικόβλητοι θα επιδοθούν σε υλακές, ύβρεις, απειλές, γραφικούς κουτσαβακισμούς και έξαλλα παραληρήματα. 

Εν μέρει τους καταλαβαίνω. Ο πανικός πάντα είναι πολύ κακός σύμβουλος. Θέλω όμως να επισημάνω ότι οι απειλές, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία μπορεί να φοβίσουν μπορεί και όχι. Η αλητεία όμως στοχοποίησης αθώων και άσχετων προσώπων προκαλεί μόνο αηδία, αναγούλα και ό, τι προέρχεται απ’ αυτές. Ας αναρωτηθεί λοιπόν κάθε νοήμων Έλληνας πολίτης, τα ακόλουθα: 

Μια δικογραφία 7000 περίπου σελίδων με τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην Ελλάδα, οι καταθέσεις των οποίων ελήφθησαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η οποία προϋπήρξε της σημερινής κυβέρνησης, με άλλους τρείς προστατευόμενους μάρτυρες του FBIστην Αμερική, είναι σκευωρία; Μια δικογραφία με σημαντικά ευρήματα από τις έρευνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ από το FBI είναι σκευωρία; Είναι σκευωρία μια έρευνα η οποία ολοκληρώθηκε μεν, από τη σημερινή Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς αλλά ξεκίνησε από άλλη Εισαγγελέα, την προηγούμενη Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς. Η προηγούμενη μάλισταΕισαγγελέας, σε ανύποπτο χρόνο, πριν ένα έτος είχε δηλώσει αυτολεξεί, πάλι επαναλαμβάνω, ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι η κορωνίδα της διαφθοράς στην Ελλάδα. Εμπλέκονται στην υπόθεση κατά πάσα πιθανότητα πολιτικά πρόσωπα και οι ήδη είχαν εντοπιστεί μίζες 28 εκατευρώ. 

7000 ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΛΗΝ ΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΥΩΡΙΑ; 

Πως είναι όμως δυνατό, η ογκώδης δικογραφία των 7000 σελίδων να είναι προϊόν σκευωρίας πλην μίας και μόνης σελίδας; Μίας και μόνης σελίδας ανώνυμης, αβάσιμης και γεμάτη ανακρίβειες καταγγελίας. Επίσης, πως είναι δυνατόν αυτή η ανώνυμη καταγγελία με τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά να θεωρηθεί σοβαρό στοιχείο ικανό να δικαιολογήσει τη συγκρότηση της προτεινόμενης  ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής; Τέλος, πως είναι δυνατόν κάποιοι μέχρι πρότινος να απειλούν τους ανώνυμους κουκουλοφόρους, δηλαδή τους προστατευόμενους μάρτυρες, γι αυτά που θα υποστούν, επαναλαμβάνω τα λόγια τους, αν εμμείνουν στις καταθέσεις τους, και τώρα να υιοθετούν αβασάνιστα την αβάσιμη, γεμάτη ανακρίβειες ανώνυμη καταγγελία; Τι γνώμη άραγε έχουν για την ανώνυμη καταγγελία της μιας σελίδας όσοι δημόσια λοιδόρησαν τους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς που δέχτηκαν να πάρουν καταθέσεις από ανθρώπους που ζήτησαν να προστατευτεί η ανωνυμία τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία; Τι έχουν να πουν για την ανώνυμη, αβάσιμη και ανακριβή καταγγελία, αυτοί που εναγωνίως αναζητούν κάθε τυπική παρατυπία που θα οδηγούσε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων σε ακυρότητα; 

Κυρίες και κύριοι, κατανοώ πλήρως τη δυσχερή θέση κάποιων. Κατανοώ επίσης τη συστράτευση κάποιων μαζί τους, μέρος του συστημικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Οι λόγοι της συστράτευσης βέβαια ποικίλουν. Σε άλλους υπάρχει ιδεοληπτική εμμονή κατά της σημερινής κυβέρνησης. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι έγινε κυβέρνηση.  Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι δεν αποτέλεσε παρένθεση όπως ήλπιζαν και ευχόντουσαν παρ ‘όλες τις αντιξοότητες και το βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε και δέχεται η κυβέρνηση. Δεν μπορούν να τέλος να χωνέψουν ότι θα παραμείνει κυβέρνηση για πολύ καιρό ακόμα και θα είναι αυτή που θα απαλλάξει την Ελλάδα από τα δεσμά που άλλοι της επέβαλλαν και μερικοί προσπαθούν δυστυχώς ακόμα και τώρα να διατηρήσουν.

ΔΕΙΓΜΑ ΠΑΝΙΚΟΥ 

Άλλοι πάλι από τους εκπροσώπους του τύπου, είναι υπέρ της γελοίας θεωρίας της σκευωρίας εξαιτίας της προσωπικής ή πολιτικής φιλίας με τους εμπλεκόμενους. Θα μπορούσε βέβαια κάποιος κακόπιστος να ισχυριστεί ότι υπάρχουν και πιο ιδιοτελή κίνητρα για μερίδα του τύπου. Η NOVARTIS διέθεσε τεράστια ποσά όχι μόνο σε δωροδοκίες αλλά σε εταιρείες επικοινωνίας και σε δημοσιογράφους για να εξαγοράσει τις υπηρεσίες τους. 

Αντιλαμβάνομαι επίσης, την προσπάθεια υποβάθμισης και παραποίησης των συντριπτικών στοιχείων της μέχρι τώρα έρευνας με στρεψοδικίες, δικολαβίστικες θεωρίες και μεθόδους. Δείγμα πανικού και έλλειψη σοβαρής και αποτελεσματικής υπερασπιστικής γραμμής και αυτό. Όμως τα στοιχεία της έρευνας παραμένουν και έχουν αρχίσει να αναδεικνύονται από τη μερίδα του τύπου που ανταποκρίνεται στην αποστολή του για έγκυρη και αμερόληπτη ενημέρωση. Θα μπορούσα να επικαλεστώ μερικά ατράνταχτα στοιχεία από αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όμως δεν πρόκειται να παραβιάσω και στο ελάχιστο το τεκμήριο της αθωότητας. Προτιμώ να περιμένω την ολοκλήρωση της έρευνας της προκαταρκτικής επιτροπής που έχει ήδη συσταθεί και της Δικαιοσύνης. Κάποιοι που βιάστηκαν να μιλήσουν για σκευωρία  θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα. 

Μετά από όσα εξέθεσα προηγουμένως, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου τις καλές προθέσεις για τη διαλεύκανση του σκανδάλου δεν αμφισβητώ, δεν έχει τη σωστή ενημέρωση για την υπόθεση αυτή. Θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι που το πολιτικό τους μέλλον εξαρτάται από την εξέλιξη της έρευνας του αποκρύπτουν στοιχεία και τον παραπληροφορούν. Μήπως θα έπρεπε και η ΝΔ να αναθέσει και σε κάποιους άλλους έμπειρους και ικανούς νομικούς που δεν έχουν συμφέρον από την έκβαση της υπόθεσης να μελετήσουν τη δικογραφία και να τον ενημερώσουν σχετικά; 

Κυρίες και Κύριοι, η πρόταση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που συζητάμε σήμερα, και η οποία αποκλειστικά στηρίζεται στην ανώνυμη καταγγελία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την μέχρι τώρα επιχειρηματολογία της ΝΔ περί κουκουλοφόρων μαρτύρων, σκευωρίας και πολιτικών διώξεων.  Αποδεικνύει δε, ότι όλα αυτά ήταν προσχηματικά και απεγνωσμένες προσπάθειες να μην ερευνηθούν οι τεράστιες ευθύνες κάποιων. 

Σύμφωνα λοιπόν με όσα προαναφέρθηκαν η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκρότηση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπή για να διερευνηθεί τυχόν τέλεσηαξιόποινης πράξης από τους Υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη πρέπει να απορριφθεί»

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή