Ουτρέχτη: Τρεις νεκροί, εννιά τραυματίες από την επίθεση του Τούρκου στο τραμ

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πυροβολισμούς μέσα σε τραμ, το πρωί της Δευτέρας στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Ακόμα εννέα τραυματίστηκαν, τρεις από αυτούς σοβαρά, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον δήμο Ουτρέχτης. 

Η ολλανδική αστυνομία κατονόμασε ως δράστη τον 37χρονο Τούρκο Γκιοκμέν Τανίς και έδωσε στην δημοσιότητα την φωτογραφία του.

D18ndIjWkAIcM7v Ο Τούρκος ύποπτος Γκιοκμέν Τανίς

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε εμπλακεί και σε επεισόδιο πυροβολισμών το  2013.

Ο δράστης άνοιξε πυρ μέσα στον συρμό του τραμ το πρωί, κοντά στην πλατεία 24ης Οκτωβρίου. Αμέσως μετά διέφυγε από τον τόπο της επίθεσης και έκτοτε καταζητείται. 

Στην Ουτρέχτη άμεσα ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού, τα σχολεία έκλεισαν, όπως και τα τζαμιά. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους για να μην εμποδίζουν το έργο της αστυνομίας. Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι στα σύνορα της Ολλανδίας με το Βέλγιο και την Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης διέφυγε με ένα κόκκινο αυτοκίνητο, το οποίο αργότερα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ήταν κατηγορούμενος σε υπόθεση βιασμού πριν από δύο εβδομάδες. 

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι μια βαριά τραυματισμένη γυναίκα φώναζε «δεν έκανα τίποτα», προτού ξεψυχήσει στο σημείο της επίθεσης.

Ρούτε: Είμαστε πιο δυνατοί από τον φανατισμό

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του 37χρονου. 

«Καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να βρούμε τον δράστη ή τους δράστες των πυροβολισμών της Ουτρέχτης. Εάν πράγματι αυτή είναι μία τρομοκρατική ενέργεια, τότε φυσικά μία είναι η απάντηση. Και αυτή η απάντηση θα έχει ως εξής: Για το κράτος μας και τη δημοκρατία μας, είμαστε πιο δυνατοί από τους φανατικούς και τη βία. Δεν θα σταματήσουμε να πολεμούμε τη μισαλλοδοξία», ανέφερε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή