Ούτε στη Monopoly δεν θα γίνονται πλέον συναλλαγές με μετρητά

Στις επιταγές της Ευρωζώνης φαίνεται πως εμπίπτει πλέον ως και το διάσημο επιτραπέζιο παιχνίδι “Monopoly”.

Μετά την στροφή και της Ελλάδας στο πλαστικό χρήμα, η εταιρεία Hasbro ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής οι συναλλαγές δεν θα γίνονται με τα γνωστά χαρτονομίσματα αλλά μνε ένα μικροσκοπικό ΑΤΜ.

Το Monopoly Ultimate Banking edition θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 και θα χρησιμοποιεί ένα μικροσκοπικό ΑΤΜ το οποίο θα παρακολουθεί τις συναλλαγές του παιχνιδιού, σαρώνοντας τις πιστωτικές κάρτες των παικτών αλλά και τις κάρτες τύχης και ιδιοκτησίας. 

Για να αγοράσει κανείς ένα οικόπεδο στη νέα έκδοση, πρέπει απλώς να σκανάρει την πιστωτική του και την κάρτα ιδιοκτησίας, ώστε να αφαιρεθεί το ανάλογο ποσό από τον λογαριασμό του. Η ίδια αποδοτική μέθοδος χρησιμοποιείται και για την πληρωμή ενοικίου σε άλλους παίκτες.

Το «λίφτινγκ» αυτό του κλασικού παιχνιδιού έχει ως σκοπό να το εκμοντερνίσει και να βάλει επιτέλους τέλος στο φαινόμενο των… ύπουλων παικτών που περιμένουν να κοιτάξουν όλοι αλλού ώστε να «βουτήξουν» τα πολύχρωμα χαρτονομίσματα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Hasbro προσπάθησε να ξεφορτωθεί τα μετρητά. Ωστόσο, η τελευταία απόπειρά της χαρακτηρίστηκε αποτυχημένη, αφού επιβράδυνε σημαντικά τον ρυθμό του παιχνιδιού (οι παίκτες έπρεπε να πληκτρολογούν τα ποσά σε ένα ογκώδες κομπιουτεράκι).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή