Ουάσιγκτον: Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τη νέα Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε χθες ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίσουν τη νέα εθνική Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας, καλώντας την «το νόθο παράγωγο μιας ελαττωματικής διαδικασίας».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχει αμυνθεί του νέου υπερ-σώματος που αντικατέστησε τη βουλή μετά από μια ψηφοφορία την Κυριακή την οποία έχουν καταδικάσει χώρες ανά τον κόσμο ως προσπάθεια να παρατείνει τη θητεία του επ’ αόριστον.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Εθνική Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας νόθο παράγωγο μιας ελαττωματικής διαδικασίας που σχεδιάστηκε από τη δικτατορία του Μαδούρο για να προωθήσει την επίθεσή του εναντίον της δημοκρατίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ, αναφερόμενη σε μια σειρά προβλημάτων, από τον τρόπο που ανακοινώθηκε η ψηφοφορία έως τον σχεδιασμό των ψηφοδελτίων. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίσουν την Εθνική Συντακτική Συνέλευση», είπε.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή