Ορκωμοσία Τζο Μπάιντεν: Η Lady Gaga ερμήνευσε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ (video)

0
Ορκωμοσία Τζο Μπάιντεν: Η Lady Gaga ερμήνευσε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ

Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν είναι γεγονός, καθώς σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου γίνεται επίσημα ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να απουσιάζει. Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ Ου. Μπους και ο Μπιλ Κλίντον βρέθηκαν στις πρώτες σειρές της εκδήλωσης. Σήμερα, είναι μία ιστορική ημέρα για τις ΗΠΑ, καθώς μπαίνει και επίσημα ένα τέλος στην ταραχώδη τετραετία του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία έκλεισε με την εισβολή ακραίων οπαδών του πρώην Πλανητάρχη στο αμερικανικό Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Στο ξεκίνημα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, στη σκηνή ανέβηκε η Lady Gaga, η οποία ερμήνευσε τον εθνικό ύμνο με τη μπάντα του Ναυτικού των ΗΠΑ. Η τραγουδίστρια επέλεξε να φορέσει στο πέτο του φορέματός της μία καρφίτσα με σχέδιο ένα χρυσό περιστέρι, μια συμβολική κίνηση με σκοπό να στείλει μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

«Είναι τιμή μου να ερμηνεύσω τον εθνικό ύμνο στον αμερικανικό λαό. Θα τραγουδήσω κατά τη διάρκεια της τελετής, μιας μετάβασης, μιας στιγμής αλλαγής -μεταξύ του 45ου και 46ου προέδρου. Για μένα αυτό έχει μεγάλη σημασία» είχε γράψει νωρίτερα η Lady Gaga στα social media.