Ορκίστηκε βουλευτής ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος κατέλαβε ως πρώτος επιλαχών την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου.
Ο κ. Παπαχριστόπουλος είχε παραιτηθεί μετά την υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.
Παράλληλα, μετά την ορκωμοσία του ο κ. Κουίκ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής πως «ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής θα στηρίζει με την ψήφο του τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης»
«Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι τελευταία ημέρα»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, έστειλε παράλληλα επιστολή παρόμοια με εκείνη των «6» (ουσιαστικά των 5 πλέον, αφού παραιτήθηκε ο Παπαχριστόπουλος) στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία εκχωρεί την ψήφο του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα νομοσχέδια «μέχρι την τελευταία μέρα» όπως γράφει χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η επιστολή
«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάσει το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό τους τον Δεκέμβριο του 2018 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δηλαδή, ισχύει ότι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και τα επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».
Δείτε την επιστολή Κουίκ:
