Ορίστηκε η απολογία της ΑΕΚ στην UEFA για το ματς με τη Μπάγερν – Το κατηγορητήριο που την «βαραίνει»

Γνωστό έγινε το κατηγορητήριο για την ΑΕΚ όσον αφορά το παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου. Στον τομέα της επίσημης ιστοσελίδας της UEFA που αφορά τα πειθαρχικά θέματα, υπάρχει πλέον και το σχετικό update.

Το «Control, Ethics and Disciplinary Body» της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα ασχοληθεί με το θέμα της Ένωσης στις 22 Νοεμβρίου μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επίσης απολογείται για το ματς με τη Γιουβέντους.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες: μπλοκάρισμα των διαδρόμων, ρίψη αντικειμένων και άναμμα βεγγαλικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μόνο ακριβώς ίδιο κατηγορητήριο που υπάρχει στις έως τώρα φετινές κλήσεις, είναι για τον Ολυμπιακό στον εντός έδρας αγώνα με τη Μπέρνλι, ο οποίος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 41.000 ευρώ.

Στο διά ταύτα, υπάρχουν φαινομενικά πιο «βαριά» κατηγορητήρια που δεν έχουν επιφέρει ποινές τιμωρίας έδρας, ενώ σε όποιες έχουν πέσει μέχρι τώρα, παρατηρεί κανείς πως πάντα υπάρχει και κατηγορία για ρατσιστική συμπεριφορά.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως η υπόθεση της Ένωσης εξετάζεται πέντε μέρες πριν από το εντός έδρας ματς με τον Άγιαξ στις 27 Νοεμβρίου, με τα εισιτήρια για αυτά τα ματς να βγαίνουν αρκετά νωρίτερα, κάτι που το ξέρουν και στην UEFA.

Επίσης, είναι ένα ζήτημα το πότε θα εκδικαστεί τυχόν έφεση, σε περίπτωση που υπάρξει τιμωρία του δικεφάλου που θα αφορούσε το ματς με τον «Αίαντα».

Έτσι, λοιπόν, δίνεται μια αμυδρή έστω εντύπωση απ’ όλα αυτά πως ίσως δεν αντιμετωπίσει πολύ σοβαρό πρόβλημα η ΑΕΚ, αν και ποινές τιμωρίας έδρας μπορεί να πέσουν και να ισχύσουν την επόμενη σεζόν.

Αυτό, πάντως, που προβλέπεται να γίνει στη συγκεκριμένη ημερομηνία (22/11), είναι η επιτροπή της UEFA να έχει στα χέρια της εγγράφως τις θέσεις της ελληνικής ομάδας.

Πηγή: filathlos.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή