Ολυμπιακός: Το σύνθημα Λεμονή, το ερωτηματικό Μποτία και η υπόκλιση στον Μπουφόν

Αφού πρώτα έκανε κάποιες παρατηρήσεις για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Τάκης Λεμονής μίλησε στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για τον αυριανό αγώνα με την Γιουβέντους.
«Συγχαρητήρια για τη νίκη, ήμουν σίγουρος και σας το είπα και στο ημίχρονο. Αλλά δε γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να “καθαρίζουμε” τα παιχνίδια νωρίτερα. Να μη φτάνουμε στο σημείο να λειτουργούμε υπό πίεση στα τελευταία λεπτά και να κάνουμε τα πράγματα δύσκολα για εμάς», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας και συνέχισε:
«Θέλω να ξέρετε ότι τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου προσπαθούμε όλη την ημέρα να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Σε κάθε απόφασή μας κριτήριο είναι το καλό του Ολυμπιακού. Και θέλω από όλους τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια και συγκέντρωση».
Στη συνέχεια, ο κ. Λεμονής στάθηκε στο αυριανό ματς με την Γιουβέντους: «Έχουμε τώρα μπροστά μας το ματς με τη Γιουβέντους. Μπορεί να έχουμε αποκλειστεί, αλλά είμαστε Ολυμπιακός. Και ως τέτοιος οφείλουμε να κλείσουμε τον καλύτερο τρόπο την ευρωπαϊκή πορεία μας. Για όλους εμάς, για το σύλλογο και βέβαια για τον κόσμο μας, που μας στηρίζει όπου και αν παίζουμε».
Για το αυριανό ματς ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Ντιόγκο Φιγκέιρας και θέση στο δεξί άκρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας αναμένεται να πάρει ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.
Υπάρχει ένα ερωτηματικό για τον Εμενίκε, ο οποίος ναι μεν προπονείται τις τελευταίες ημέρες, ο Έλληνας τεχνικός φαίνεται πως δεν τον υπολογίζει, αλλά ο Νιγηριανός επιθετικός εκφράζει την επιθυμία να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την «Γηραιά Κυρία». Οι πιθανότητες πάντως δεν είναι υπέρ του Αφρικανού άσου.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει προβληματισμός για τον Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στον οπίσθιο μοιραίο από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και δεν αποκλείεται να επανέρθει στην αποστολή ο Βούκοβιτς.
Εκτός είναι οι Σισέ, Ανσαριφάρντ, Μάρτινς και Μίλιτς, οι οποίοι δεν είχαν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα από τον Μπέσνικ Χάσι.
Από εκεί και πέρα, ως βασικός στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ο Ούρος Τζούρτζεβιτς, ενώ θέση στη 18άδα φαίνεται πως διεκδικεί και ο Μοχάμεντ Μπεν. Στην αποστολή μπορεί να είναι και ο Καρσελά, παρότι αποκλείστηκε από την τελευταία αποστολή της ομάδας για το πρωτάθλημα.
Στο μεταξύ, όπως είχε συμβεί και στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης βράβευσε τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την προσφορά του στον Ολυμπιακό, το ίδιο θα συμβεί και αύριο με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν.
Συγκεκριμένα, πριν από τον αγώνα με την Γιουβέντους, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ μέσω του Σάββα Θεοδωρίδη θα βραβεύσει τον Ιταλό τερματοφύλακα για την προσφορά του στο άθλημα.
Άλλωστε, ο πρώην πλέον διεθνής άσος έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της φετινής σεζόν και η αναμέτρηση με τους Πειραιώτες θα είναι μία από τις τελευταίες στιγμές του στην τεράστια καριέρα του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδωρίδης είχε ένα ξεχωριστό τετ-α-τετ με τον Μπουφόν μετά το τέλος του αγώνα στην Ιταλία, ενώ ο Ιταλός γκολκίπερ του δώρισε μία φανέλα του, ενώ είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια την εμφάνιση που είχαν πραγματοποιήσει πριν από περίπου δύο μήνες οι «ερυθρόλευκοι» στο Τορίνο.
Πηγή: Filathlos.gr
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης
Τελευταία Άρθρα
Τα πιο Δημοφιλή