Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Όλοι οι πρωθυπουργοί των Βαλκανίων στη ΔΕΘ

Μοιραστείτε το

Πλήρης στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα –  Παρών και ο Αµερικανός αντιπρόεδρος

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ σημασίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια αναμένεται να είναι η παρουσία όλων των Πρωθυπουργών των βαλκανικών χωρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της KONTRA NEWS η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία και με δεδομένη την παρουσία του Αμερικανού αντιπροέδρου στη Δ.Ε.Θ. η συνάντηση των Πρωθυπουργών μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την οικονομική συνεργασία στα Βαλκάνια.

Βέβαια το ενδιαφέρον όλων αναμένεται να εστιάσει στους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων που κατάφεραν να ξεπεράσουν αγκυλώσεις δεκαετιών καταλήγοντας στην ιστορική συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η πρωτοβουλία θα περιοριστεί στο επίμαχο αυτό ζήτημα με δεδομένο ότι όλες οι χώρες της Βαλκανικής έχουν ανάγκη από μια ευρύτερη συνεργασία σε όλους τους κρίσιμους τομείς όπως είναι η οικονομία και η ασφάλεια.

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου τιμώμενη χώρα είναι η Αμερική θα συμμετέχουν εταιρείες κολοσσοί.

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη των μεγάλων πολυεθνικών στην ελληνική οικονομία και τη νέα μεταμνημονιακή εποχή.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για επενδύσεις είναι πλέον υπαρκτό και αποτυπώνεται στην πραγματική οικονομία, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Βεβαίως η παρουσία του Αμερικανού Αντιπροέδρου και των Πρωθυπουργών των βαλκανικών κρατών αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια .

Στη διάρκεια της θητείας του Αλέξη Τσίπρα ενισχύθηκαν οι δεσμοί με όλες τις γειτονικές χώρες ενώ σύντομα θα αποτελούν παρελθόν και τα προβλήματα με την Αλβανία.

Η ιστορική συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ σηματοδοτεί τη νέα εποχή στα Βαλκάνια ενώ παράλληλα αναδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η χώρα μας.

Σε αντίθεση με την πολιτική απομονωτισμού που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν τολμούσαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για το Σκοπιανό γιατί έτρεμαν το πολιτικό κόστος.

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει μια νέα πολιτική, στην οποία η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στην πρωτοβουλία αυτή της Κυβέρνησης είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσει το ακροδεξιό μέτωπο που ετοιμάζει μαζί με τους γνωστούς Μητροπολίτες και το λόμπι των λόρδων, λαοσυνάξεις ακόμα και στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει την πρωτοβουλία για την συνάντηση όλων των Πρωθυπουργών των Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτώντας τη νέα εποχή.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.