Ατυχείς χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, τους παραλληλισμούς της δικής του περιπέτειας με την υπόθεση Πανούση.
Σε δήλωσή του επισημαίνει ότι δεν βρέθηκε στην κατοχή του έγγραφο της ΕΥΠ αλλά ένα στρατιωτικό έγγραφο.
Η δήλωση Καρχιμάκη
Ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής:
«Μιχάλης Καρχιμακης: προς αποκατάσταση μιας αλήθειας.
Με αφορμή τις διαρροές και τον άτυχή παραλληλισμό που επιχειρείται να γίνει μεταξύ των εγγράφων που έχει στην διάθεση του ο πρώην υπουργός κ. Πανούσης,
Με την άδικη και στημένη από υπόπτους κύκλους, υπόθεση της τότε δίωξης μου για την οποία αντιτάχθηκε το σύνολο σχεδόν του πολιτικού και του νομικού κόσμου,
ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ έγγραφα της ΕΥΠ που ΔΗΘΕΝ βρέθηκαν στην κατοχή μου και την εγγύηση του 1 εκατ. ευρώ που μου επιβλήθηκε.
Θέλω να διευκρινίσω και να αποκαταστήσω την απόλυτη και μοναδική αλήθεια .
1) ΟΥΔΕΠΟΤΕ από την έρευνα που διενεργήθηκε σε μένα ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΓΓΡΑΦΑ της ΕΥΠ, και αυτό το αναφέρει και ο ίδιος ο αρμόδιος ανακριτής.
Το μόνο που βρέθηκε ήταν έγγραφο του στρατού, όταν ήμουν κοινοβουλευτικός υπεύθυνος άμυνας που υπό την θεσμική μου ιδιότητα κατέθεσα νομίμως με ερώτηση μου στην Βουλή, επισημαίνοντας, την αγωνία κάποιων στελεχών των Ε.Δ. για να μην θρηνήσουμε νέα θύματα μετά την πτώση του ΣΙΝΟΥΚ και επί του οποίου θεσμικά απάντησε δημόσια ο αρμόδιος υπουργός όπου εκ της δημόσιας και εκτενούς απαντήσεως του στην βουλή δεν είχε απόρρητο χαρακτήρα .
2) ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΕΓΓΥΗΣΗ 1 εκατ. ευρώ.
Η τότε σκανδαλώδης και ατυχής εγγύηση του 1 εκατ. ευρώ που επιχειρήθηκε να επιβληθεί,
ΑΠΕΣΥΡΘΗ ολοσχερώς σε λίγες μέρες αργότερα λόγω του παραλόγου και του ασύμβατου χαρακτήρα της.
Καλό λοιπόν θα είναι να υπάρχει η δέουσα προσοχή από όσους ατυχώς επιχειρούν να διοχετεύσουν κάποια δεδομένα για το πρόσωπο μου μη ανταποκρινόμενα στην περίσταση».