Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
11
14
26

Όλγα Γεροβασίλη: Όποιος παίζει με τη δημοκρατία εκβράζεται από την ιστορία

Μοιραστείτε το

Η στρατηγική έντασης, διχασμού και αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων και της τρομοκράτησης των πολιτών είναι πολιτική επιλογή της ΝΔ. Το πρελούδιο αυτής της ολοένα κλιμακούμενης τρομοκρατίας ξεκίνησε πολύ νωρίς, θυμίζω ενδεικτικά την εισβολή της αστυνομίας στην προβολή της ταινίας Τζόκερ τον Οκτώβριο του 2019, ακολούθησε η εισβολή στην οικία Ινδαρέ και σειρά άλλων περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας.

Ειδικότερα η Όλγα Γεροβασίλη είπε στο Τ/Σ ΑΡΤ TV:

Κάθε μέρα οι γυναίκες αποδομούν τους μύθους της πατριαρχίας

Επ’ αφορμή της 8ης Μαρτίου και στην αναφορά της δημοσιογράφου ότι η Όλγα Γεροβασίλη ήταν η πρώτη γυναίκα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενός πόστου κατά παράδοση ανδρικού, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι παρά τις συζητήσεις που είχαν τότε προκληθεί, απεδείχθη, μία ακόμη φορά, ότι το γυναικείο φύλο στέκεται επιτυχώς σε κάθε θέση αποδομώντας οποιοδήποτε μύθο εξακολουθεί να περιβάλλει διακρίσεις που αφορούν ικανότητες αντιμετώπιση και συμπεριφορές.

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δείξαμε το δρόμο της ενδυνάμωσης του κοινωνικού ρόλου της ελληνικής αστυνομίας

Η πανδημία και ο εγκλεισμός έχει φέρει τη γυναίκα σε δύσκολη θέση. Έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας. Έχει σημασία λοιπόν σήμερα να επαναφέρω στη συζήτηση ότι από τη θέση της Υ.Προ.Πο το 2019 υπέγραψα το ΠΔ για τη σύσταση του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας στην ΕΛ.ΑΣ με τμήματα σε όλους τους νομούς της επικράτειας  και με την εκπαίδευση των στελεχών της ελληνικής αστυνομίας που θα αναλάμβαναν δράση σε αυτό το κρίσιμο πόστο. Με αυτόν τον τρόπο δείξαμε το δρόμο της ενδυνάμωσης του κοινωνικού ρόλου της ελληνικής αστυνομίας. Συνεπώς, το επαναφέρω σήμερα ξανά και ως αίτημα ώστε να συνεχίσει η ενδυνάμωση αυτών των τμημάτων ανά την Ελλάδα.

Επί διακυβέρνησης ΝΔ, επιλέγουν το δρόμο της ενδυνάμωσης ενός ανεξέλεγκτα αυταρχικού ρόλου της ελληνικής αστυνομίας

Επ αφορμή των συμβάντων στη Νέα Σμύρνη, η Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε τα εξής:

Η στρατηγική έντασης, διχασμού και αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων και της τρομοκράτησης των πολιτών είναι πολιτική επιλογή της ΝΔ. Το πρελούδιο αυτής της ολοένα κλιμακούμενης τρομοκρατίας ξεκίνησε πολύ νωρίς, θυμίζω ενδεικτικά την εισβολή της αστυνομίας στην προβολή της ταινίας Τζόκερ τον Οκτώβριο του 2019, ακολούθησε η εισβολή στην οικία Ινδαρέ και σειρά άλλων περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας.

Χθες, στη Νέα Σμύρνη, ήταν ένα ακόμη μεγάλο βήμα κλιμάκωσης της πολιτικής επιλογής Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη. Χθες, δεν είδαμε αστυνομικούς αλλά  . Ήμασταν μάρτυρες ανελέητου ξυλοδαρμού που δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση. Ό,τι και να έχει συμβεί. Αυτά είναι πρωτόγνωρα!

Οι πολίτες στέκονται απέναντι σε αυτή την εκτροπή. Φάνηκε χθες από την αυθόρμητη πορεία διαμαρτυρίας που έγινε στη Νέα Σμύρνη.

Η ίδια η αστυνομία βρίσκεται απέναντι σε αυτή την εκτροπή. Σήμερα είδαμε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής να διαμαρτύρονται λέγοντας ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της αστυνομίας.  Η ελληνική αστυνομία έχει καταβάλει μεγάλο κόπο για να αισθάνεται ο πολίτης δίπλα της ασφαλής. Σήμερα, με αυτή την πολιτική, φτάσαμε στο σημείο ο πολίτης να αισθάνεται τρόμο με την παρουσία της.

Ο κ. Αλιβιζάτος σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά τη σύσταση της επιτροπής αστυνομικής αυθαιρεσίας δήλωσε ότι δεν έχει κληθεί ποτέ για τη διερεύνηση όλων αυτών των αυθαιρεσιών.

Μητσοτάκης- Χρυσοχοΐδης επιχειρούν να γυρίσουν σε σκοτεινές εποχές μία χώρα με ισχυρό δημοκρατικό κίνημα

Εν ολίγοις:  Η ξεκάθαρη αυτή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης οφείλεται στην ανασφάλεια του κ. Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η κοινωνία είναι απέναντι σε ό,τι έρχεται και καταφεύγει σε πράξεις ακραίου βίαιου συνετισμού ακόμη και της ύπαρξης του πολίτη, όπως αποδεικνύεται από τα χθεσινά συμβάντα.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο η κυβέρνηση δρα ανορίωτα μοιράζοντας νον πέιπερ στους βουλευτές της για να δώσουν το όνομα και την πολιτική ταυτότητα του συλληφθέντα και ξυλοκοπημένου πολίτη στα ΜΜΕ.

Η Ελλάδα έκανε σημαντικά βήματα εκδημοκρατισμού κατά τη διάρκεια όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Σήμερα δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Χρυσοχοΐδη επιχειρούν να γυρίσουν σε πολύ σκοτεινές εποχές μία χώρα με ισχυρό δημοκρατικό κίνημα.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.