Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
11
23
50

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

Μοιραστείτε το

Δεν γνώριζε κανείς στο Μαξίμου για τη μελέτη του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε δοθεί σε κανέναν συνεργάτη στο Μαξίμου πριν τη δημοσίευσή της».

«Η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη μέχρι να καταστεί εφικτός η εισαγωγής τους σε ΜΕΘ. Ο πρωθυπουργός ποτέ δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο» σημείωσε επίσης. «Να μην ξεχνάμε ότι σε πρωτόγνωρες συνθήκες έχει γίνει συγκλονιστική προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΕΣΥ».

Ο Θεόδωρος Λύτρας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα στην εφημερίδα «Καθημερινή» για τα ευρήματα της έρευνας, αλλά και για το γεγονός ότι αυτά βρίσκονταν στα χέρια των κυβερνητικών αξιωματούχων από τον περασμένο Μάιο. Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας επανέλαβε τα όσα έγραψε στο twitter, δηλαδή ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είχαν παραδοθεί σε ανώτατο επίπεδο.

Τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Αναφέρατε στο twitter πως τα ευρήματα της έρευνας τα έχετε μοιραστεί με αξιωματούχους από τον Μάιο;

«Ακριβώς, αφού τότε κάναμε την ανάλυση αυτή, βεβαίως τη μοιραστήκαμε από τότε».

Πώς αντιμετωπίστηκε;

«Δεν μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο γι’ αυτό. Αυτό που θέλω να τονίσω εγώ είναι το εξής, ότι εμείς ως επιστήμονες της δημόσιας υγείας έχουμε μια διαφορά από πολλούς άλλους επιστήμονες, κάνουμε εφαρμοσμένη έρευνα. Έρευνα δηλαδή που μεταφράζεται σε πρακτικά συμπεράσματα, τα οποία μπορείς κανείς να πάρει για να βελτιώσει τη δημόσια υγεία. Αν λοιπόν εμείς είχαμε κάνει αυτή την ανάλυση και δεν είχαμε ενημερώσει τους αρμόδιους να λαμβάνουν αποφάσεις, παρά μόνο είχαμε στείλει τα δεδομένα για δημοσίευση και δεν το λέγαμε σε κανέναν και το αποκαλύπταμε τώρα, θα ήμασταν εμείς υπόλογοι. Άρα όπως έγραψα, ενημερώσαμε, και δη στο ανώτατο επίπεδο».

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.