Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
11
07
54

Οικονόμου κατά Τσίπρα για VIP ΜΕΘ: «Μέγιστο πολιτικό και ηθικό ολίσθημα…»

Μοιραστείτε το

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας με δήλωσή του στις χθεσινές αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για τις ΜΕΘ, είπε ότι η «συκοφαντία και η χυδαιότητα είναι ο μόνος τρόπος αντιπολίτευσης που του απέμεινε» και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να αναφέρει έναν έστω ιατρό που αποφάσισε ποιος θα εισαχθεί σε ΜΕΘ ύστερα από πολιτική εντολή».

«Με τη χθεσινοβραδυνή του ανάρτηση -η οποία συνοδεύεται από το εμετικό #vipΜΕΘ- ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε μέγιστο πολιτικό και ηθικό ολίσθημα, υιοθετώντας ουσιαστικά τις αθλιότητες του κ Γιαννάκου. Αθλιότητες που απορρίπτει η ιατρική κοινότητα και αρνείται, προς τιμήν του, να στηρίξει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο κ.Οικονόμου και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να αναφέρει έναν έστω ιατρό που αποφάσισε ποιος θα εισαχθεί σε ΜΕΘ ύστερα από πολιτική εντολή. Αν δεν ανακαλέσει άμεσα, θα αποδείξει ότι η συκοφαντία και η χυδαιότητα είναι ο μόνος τρόπος αντιπολίτευσης που του απέμεινε».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες είχε κάνει λόγο για «ηθικό ξεπεσμό» σχολιάζοντας κατά τη χθεσινή ομιλία του στα Γιάννενα, τις καταγγελίες του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου αναφορικά με την ύπαρξη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε κατάσταση αναμονής, για να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για επώνυμους ασθενείς (VIP), αν παραστεί τέτοια ανάγκη.

«Στις ΜΕΘ, έξω από τις ΜΕΘ, στα ράντζα, στις ουρές των νοσοκομείων, η Ελλάδα αναστενάζει» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, χαιρετίζοντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το θέμα, το οποίο αποκάλεσε «μείζον ζήτημα» που χρήζει διερεύνησης. «Μια έρευνα η οποία δεν πρέπει να είναι προσχηματική, μια έρευνα η οποία πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο, διότι η ανθρώπινη ζωή είναι αξία και πρέπει να έχουμε όλοι, ανεξαρτήτως ιδιότητας, ίσο δικαίωμα πρόσβασης στη ζωή και στην αξιοπρεπή περίθαλψη», όπως τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η εν λόγω δικαστική έρευνα δεν θα πρέπει να γίνει για τα μάτια του κόσμου, καταλήγοντας στο αρχείο.

Φτάσαμε στο έσχατο σημείο, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να μου απαντά στη Βουλή ότι ράντζο και ΜΕΘ είναι το ίδιο.
Και έρχεται χθες η ΠΟΕΔΗΝ και καταγγέλλει ότι αν είσαι VIP ασθενής βρίσκεις θέση σε ΜΕΘ. Αν δεν είσαι, περιμένεις.
Αν ισχύει, πρόκειται για βαθύ ηθικό ξεπεσμό.#vipΜΕΘ

— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) December 9, 2021

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.