Οι σύζυγοι Παυλόπουλου-Σταϊνμάιερ για βόλτα στην Αρχαία Αγορά

Ιδιαιτέρως ευδιάθετες πόζαραν στο φακό οι σύζυγοι των δυο Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρόεδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, Βλασία Παυλοπούλου και Ελκε Μπύντενμπεντερ αντίστοιχα, έφτασαν νωρίς το απόγευμα στην Στοά το Αττάλου στην Αρχαία Αγορά.

Η κ. Μπύντερμπεντερ επέλεξε τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο για συμβολικούς λόγους, καθώς έχει διατελέσει δικαστής επί 20ετίας, και θέλησε να δει τον τόπο όπου άνθισε η Δημοκρατία και συνδεόταν με τους θεσμούς και την δημόσια και πολιτική ζωή της Αθήνας κατά τους κλασσικούς χρόνους.

Τις δυο κυρίες υποδέχτηκε η διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων,Ελένη Μπάνου και κατόπιν τις ξενάγησε στην δυτική πλευρά της Αρχαίας Αγοράς, στην Θόλο. Η κ. Μπύντερμπεντερ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία των θεσμών, του πολιτεύματος, αλλά και την συμμετοχή των Αθηναίων στα κοινά.

Οι δύο κυρίες ξεναγήθηκαν και στο Μουσείο που στεγάζεται στην αναστηλωμένη Στοά του Αττάλου, ένα μνημείο του 150 π.Χ..

To Myrtillo Cafe (Μύρτιλο Καφέ) ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013, αρχικά στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Από το 2016 βρίσκεται στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελοκήπους Αττικής ως κοινωνική επιχείρηση, που λειτουργεί ως πολυχώρος αναψυχής και εκδηλώσεων, εκπαιδεύοντας και απασχολώντας εργαζόμενους άτομα με αναπηρία. Βασική αρχή της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης είναι η έμμισθη απασχόληση ατόμων ευπαθών ομάδων σε ποσοστό 40% κι άνω επί του συνόλου των εργαζομένων.

Η λειτουργία του χώρου σκοπεύει στην πολύπλευρη εκπαίδευση νέων με μέτριες μαθησιακές δυσκολίες προκειμένου να αποκτήσουν ικανότητες αυτόνομης διαβίωσης, αυτοεκτίμηση, κοινωνικότητα, νέες φιλίες αποφεύγοντας τα πλέγματα του κοινωνικού αποκλεισμού. Έτσι, πολλοί εθελοντές εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και επιστήμονες συνεργάζονται με το Myrtillo Cafe (που παρέχουν διάφορες θεραπευτικές παρεμβάσεις, σεμινάρια, μαθήματα, αλλά και συναυλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, παραστάσεις, εκθέσεις κλπ).

Τους τοίχους κοσμούν, εκτός από τα εξαιρετικά έργα του κωφού ζωγράφου και αριστούχου της ΑΣΚΤ Μανώλη Αντωνάκη, και φωτογραφίες που ουσιαστικά αποτελούν σκηνές από ένα σπάνιας αξίας φιλμάκι από τα Επίκαιρα του 1959.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή