ΑΡΧΙΣΕ να αντιγράφει τον Σαντάμ Χουσεΐν όταν βρίσκονταν στα τελευταία του ο Ταγίπ Εντογάν.
ΟΠΩΣ ο Σαντάμ απειλούσε να συντρίψει τους Αμερικανούς και να κηρύξει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, έτσι και ο Τούρκος πρόεδρος το έριξε στις προφητείες.
ΣΕ μια ακόμα δημόσια ομιλία του έθεσε εκ νέου ερωτήματα στους Αμερικανούς.
ΤΟΥΣ ρωτάει γιατί στήνουν 20 στρατιωτικές βάσεις στα εδάφη που ελέγχουν οι Τούρκοι στην Συρία.
ΤΟΥΣ ρωτάει επίσης γιατί μεταφέρουν στην περιοχή υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα.
ΕΠΕΙΔΗ οι Αμερικανοί δεν απαντούν και ο Τσαβούσογλου που ήταν να πάει στην Ουάσινγκτον έχει… ξεμείνει από βίζα, στα ερωτήματα απάντησε ο ίδιος ο Ερντογάν. Είπε και μάλιστα δημόσια ότι δύο μπορεί να είναι οι στόχοι των αμερικανικών βάσεων στην Συρία. Ή θα χτυπήσουν την Τουρκία ή το Ιράν.
ΠΑΝΤΩΣ έπεσε διάνα γιατί και στις δύο περιπτώσεις αυτός είναι ο πρώτος που θα την πληρώσει γιατί αφενός στηρίζει το καθεστώς της Τεχεράνης από το οποίο εξαρτάται η οικονομία της Τουρκίας και αφετέρου γιατί αντιδρά στα σχέδια των Αμερικανών για δημιουργία κουρδικού κράτους που θα αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή.
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ γαβγίζει γιατί γνωρίζει τι τον περιμένει. Ονειρεύεται τρίτο παγκόσμιο πόλεμο γιατί θέλει να συμπαρασύρει και άλλους στην κόλαση.
ΤΕΛΙΚΑ το μόνο που θα καταφέρει αν συνεχίσει την ίδια τακτική είναι το διαμελισμό της ίδιας του της χώρας.
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ είναι πάνω από όλα πρακτικοί άνθρωποι.
ΕΙΔΙΚΑ ο νέος υπουργός Εξωτερικών που διετέλεσε και διοικητής της CIA είναι οπαδός του δόγματος των δραστικών λύσεων.
ΑΥΤΟ το γνωρίζει πολύ καλά ο Ερντογάν και γι’ αυτό το έριξε στις προφητείες.