Οι ΗΠΑ απελαύνουν συμμορίτες, δημιουργώντας πρόβλημα στις χώρες προέλευσής τους

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Ελ Σαλβαδόρ ανησυχούν με την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ να απελαύνει αλλοδαπά μέλη συμμοριών στις χώρες προέλευσής τους, εγείροντας φόβους για την αύξηση των βίαιων εγκλημάτων στη χώρα. Σύμφωνα με στατιστικά της Αμερικανικής κυβέρνησης, στους πρώτους 5 μήνες της προεδρίας του, ο Τραμπ, έχει απελάσει περίπου 400 μέλη συμμοριών, αναλογικά περισσότερα σε σχέση με τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τον προηγούμενο χρόνο απέλασε 534 μέλη.
Η εκκαθάριση των ΗΠΑ από συμμορίες είναι μέρος της πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας για να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών.
Στο μεταξύ, το Ελ Σαλβαδόρ εκφράζει ανησυχίες καθώς ήδη υπάρχει ένα κλίμα βίας, το οποίο με την είσοδο μελών από συμμορίες της Αμερικής θα μπορούσε κατά πολύ να χειροτερέψει την κατάσταση και εξετάζουν προστατευτικές νομοθεσίες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ή έστω να μειώσουν την επίδρασή τους.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης