Οι Γάλλοι εξοπλίζουν με τηλεκατευθυνόμενα όπλα τα drones τους

Η Γαλλία έχει σκοπό να αποκτήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και θέλει να ξεκινήσει από τον εξοπλισμό των drones. Όπως εξήγησε η Υπουργός Άμυνας της χώρας, Φλοράνς Παρλί μιλώντας σε ανώτατους αξιωματικούς των δυνάμεων ασφαλείας και σε βουλευτές, σε πρώτη φάση η Γαλλία θα εξοπλίσει τα ήδη αγορασμένα drone (από τις ΗΠΑ) με τηλεκατευθυνόμενα όπλα ακριβείας.

Η Γαλλία έχει ήδη δρομολογήσει την κατασκευή ενός μη επανδρωμένου στρατιωτικού αεροσκάφους με προηγμένα οπλικά συστήματα, σε συνεργασία με την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Για την ώρα η Γαλλία έχει στη διάθεσή της 6 Reaper, εκ των οποίων τα πέντε επιχειρούν στη Νιαμέι, εκτελώντας αποστολές παρακολούθηση των τζιχαντιστών. Η Γαλλία θέλει να ακολουθήσει την τελευταία στρατιωτική τάση για μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Βρετανία και η Ιταλία.
 

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή