Υπάρχει μια αντιπαράθεση που προήλθε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ θα έπρεπε να γίνεται αυτή η διαδικασία με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, γιατί πρόκειται για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η τακτική της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ δεν ειναι καθόλου θετικές. Θα περίμενα συναίνεση από τα υπόλοιπα κόμματα. Αυτή είναι η προπαρασκευαστική Βουλή. Η αναθεώρηση θα γίνει από την επόμενη Βουλή, μετά τις εκλογές του 2019. Αυτή η Βουλή θα πρέπει να δώσει τον κρίσιμο αριθμό των 151 ή των 180, και η επόμενη τον ανάλογο αριθμό, ανάλογα με τι ψήφους θα πάρει η τωρινή Βουλή.
Θεωρώ ότι δεν θα προκύψει ο αριθμός των 180 σε αυτήν τη Βουλή για κάποιες διατάξεις που πάνε για αναθεώρηση. Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί στο να τεθεί όλο το Σύνταγμα στο τραπέζι. Αυτό όμως δεν είναι αναθεώρηση, αλλά διασυντακτική πρόταση. Οι συνεχείς μετατωπίσεις της ΝΔ είναι χαρακτηριστικό στοιχείο. Δεν λέει με σαφήνεια για τον διαχωρισμμό Εκκλησίας – Κράτους ή για τη διεύρυνση κάποιων άλλων πραγμμάτων όπως το τι θα γίνει με το νερό ή με την ενέργεια.
Αν συμφωνούν όλοι, γιατί δεν έρχονται σήμερα να ψηφίσουν ώστε η κατάργηση του άρθρου 86, του νόμου περί ευθύνης υπουργών, να εξασφαλίσει 180 ψήφους; Δεν θα προκύψουν οι 180 ούτε και για αυτό; Για τα λαϊκά δημοψηφίσματα επίσης. Τα οποία, μετά από συλλογή υπογραφών, γίνονται δημοψηφίσματα για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα.
Η Συνθήκη των Πρεσπών όχι μόνο δεν ζημιώνει τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά αντιθέτως τα προστατεύει και τα οδηγεί σε μία δυναμική θέση.
Ή η διάκριση των ρόλων Εκκλησίας και Κράτους. Ο πρωθυπουργός ήρθε σε μία συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο. Τι θέλει η Νέα Δημοκρατία; Θέλει ή δεν θέλει διάκριση των ρόλων; Η ΝΔ δεν έχει συγκεκριμένη γραμμή. Άγεται και φέρεται από τις ακροδεξιές απόψεις που υπάρχουν μέσα στη Νέα Δημοκρατία.