O… τελικός είναι απόψε!

ΓΑΛΛΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Δύο από τις υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κοντράρονται απόψε (22.00, ΕΡΤ1 ), στον 2ο ημιτελικό για το Euro 2016. Γαλλία – Γερμανία σε έναν πρόωρο τελικό και ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στρέφει τα φώτα πάνω του!

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία θέλει και το ευρωπαϊκό «στέμμα», αλλά η αποστολή της κόντρα στους «τρικολόρ» μόνο εύκολη δεν θα είναι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιοακίμ Λεβ, θα προχωρήσει σε αλλαγές, σε σχέση με τον προημιτελικό κόντρα στην Ιταλία, καθώς αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς και κάρτες.

Συγκεκριμένα δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Μάριο Γκόμεζ και Σάμι Κεντίρα, ενώ τιμωρημένος είναι ο Ματ Χούμελς. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ ο Λεβ έχει αποφασίσει να ξεκινήσει στην επίθεση τους Λούκας Ποντόλσκι και Μάριο Γκέτζε, ενώ στην άμυνα θα παίξει, όπως και στο ματς με την Ιταλία, με τρεις αμυντικούς.

Από την άλλη πλευρά στο γαλλικό στρατόπεδο η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά την απόδοση και τη νίκη με 5-2 επί της Ισλανδίας στα προημιτελικά. Ο Αντίλ Ραμί εξέτισε την τιμωρία του και είναι στη διάθεση του Ντιντιέ Ντεσάμπ, αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα προτιμηθεί για το κέντρο της άμυνας, μετά την πολύ καλή απόδοση του Σάμουελ Ουμτιτί στο ματς με τους Ισλανδούς.

Το μεγάλο ντέρμπι των ημιτελικών θα κληθεί να «σφυρίξει» ο -κατά πολλούς- κορυφαίος διαιτητής αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Ο Ιταλός Νίκολα Ριτσόλι, ο οποίος ορίστηκε στο παιχνίδι Γερμανία-Γαλλία, φέρνει ευχάριστες μνήμες στους Γερμανούς, αφού διηύθηνε τον τελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας, όταν η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ επικράτησε 1-0 της Αργεντινής και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν επίσης ο διαιτητής στον μοναδικό «εμφύλιο» γερμανικό τελικό του Champions League, ανάμεσα στη Μπάγερν και τη Ντόρτμουντ το 2013.

Η Γαλλία κέρδισε τελευταία φορά τη Γερμανία σε μεγάλη διοργάνωση στον μικρό τελικό του 1958! Έκτοτε έχει μόνο ήττες. Στα Μουντιάλ του 1982, του 1986 και πιο πρόσφατα στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 με 1-0.

Υπάρχει όμως και η παράδοση με το χρώμα της Γαλλίας. Στο Ευρωπαϊκό του 1984 και το Μουντιάλ του 1998 στο έδαφός της, έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Στους προηγούμενους 3 δε ημιτελικούς σε Euro, κέρδισε 2 και έχασε έναν: 3-2 την Πορτογαλία το 1984, 5-6 στα πέναλτι από την Τσεχία (μετά το 0-0) το 1996 και 2-1 (παράταση) πάλι την Πορτογαλία το 2000.

Πιθανές ενδεκάδες

Γερμανία: Νόιερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Τζαν, Έκτορ, Σβαινστάιγκερ, Κίμιχ, Κρος, Μίλερ, Ντράξλερ, Οζίλ

Γαλλία: Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Ματουιντί, Πογκμπά, Καντέ, Γκριεζμάν, Παγέ, Ζιρού

Πηγή: Filathlos.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή