Την κατάληψη στρατηγικής σημασίας στρατοπέδου της Μπόκο Χαράμ από τον στρατό της Νιγηρίας ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της αφρικανικής χώρας, Μουχαμαντού Μπουχάρι.
Πρόκειται για τον τελευταίο θύλακα της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης στο δάσος Σαμπίσα, που κάποτε αποτελούσε το προπύργιό της.
Ο Μουχαμαντού Μπουχάρι χαιρέτισε «την αποφασιστικότητα» των στρατιωτών οι οποίοι «διείσδυσαν και συνέτριψαν ό,τι απέμενε από τους αντάρτες της Μπόκο Χαράμ στο Στρατόπεδο Μηδέν, στην καρδιά του δάσους Σαμπίσα».
«Οι προσπάθειες θα πρέπει να ενταθούν για να εντοπίσουμε και να απελευθερώσουμε τα κορίτσια μας από το Τσίμποκ που παραμένουν αιχμάλωτα», κατέληξε ο Μουχαμαντού Μπουχάρι.
Σημειώνεται ότι ο στρατός διεξάγει εδώ και πολλούς μήνες επιχειρήσεις σε αυτό το δάσος, σε μια έκταση 1.300 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην πολιτεία Μπόρνο.
Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά για την τύχη του Αμπουμπακάρ Σεκάου, το αρχηγού της φράξιας της Μπόκο Χαράμ που είχε τη βάση της στη Σαμπίσα και είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.
Ο Αμπουμπακάρ Σεκάου διοικούσε το κίνημα αυτό επί πολλά χρόνια, μέχρι που ένα τμήμα του, με επικεφαλής τον Άμπου Μόσαμπ Αλ Μπαρνάουι, αποσχίστηκε.
Σύμφωνα με το AFP, τον περασμένο Αύγουστο το Ισλαμικό Κράτος έχρισε ηγέτη της Μπόκο Χαράμ τον Μπαρνάουι, οι άνδρες του οποίου δρουν κυρίως στην περιοχή της λίμνης Τσαντ.
Όπως αναφέρει Reuters, την Τετάρτη, ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι απελευθέρωσε 1.880 πολίτες και αιχμαλώτισε περισσότερους από 500 μαχητές της Μπόκο Χαράμ στο δάσος Σαμπίσα.