Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος να δήλωσε ότι η αναθεώρηση του ρωσικού Συντάγματος δεν γίνεται για να εξασφαλίσει νέα προεδρική θητεία, ωστόσο σήμερα δήλωσε ότι θα στηρίξει την τροπολογία που πρότεινε Ρωσίδα βουλευτής με την οποία ζητά να του επιτραπεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα.
Η Βαλεντίνα Τερέσκοβα, η πρώτη γυναίκα κοσμοναύτης, που εκλέγεται με το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία», πρότεινε να καταργηθεί το όριο των δύο συνεχόμενων θητειών για τον πρόεδρο είτε να γίνει ειδική τροπολογία η οποία θα επιτρέψει ξανά στον Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη συνεχόμενη φορά.
Μιλώντας στην κρατική Δούμα, η οποία ελέγχεται από το κόμμα του Βλάντιμιρ Πούτιν, η Τερέσκοβα είπε ότι «υπάρχει η μοναδική ευκαιρία να επανεκλεγεί ο πρόεδρος, πράγμα που, δεδομένου του ειδικού του βάρους, θα εξασφαλίσει σταθερότητα στην κοινωνία».
Οι τροπολογίες για την αναθεώρηση του ρωσικού Συντάγματος θα τεθούν σε δημοψήφισμα στις 22 Απριλίου.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, η θητεία του οποίου λήγει στο 2024, δήλωσε θετικός στο να αλλάξει το ανώτατο όριο προεδρικών θητειών.