Ο ορισμός της «θεσμικής εκτροπής»

ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο για «θεσμική εκτροπή», αναφορικά με τα ηχογραφημένα Μιωνή και αυτό που η ΝΔ βαφτίζει ως «σκευωρία» για το σκάνδαλο Novartis. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση, φαίνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεχάσει για ποιο πράγμα δεν μιλάμε στο σπίτι του κρεμασμένου.

Βλέπετε, «θεσμική εκτροπή» ήταν ότι η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής «βάφτισε» μάρτυρες τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη για να τους κάνει «έξωση» από την προανακριτική επιτροπή και, μάλιστα, καταχρώμενη την ισχύ της πλειοψηφίας. Επίσης, καραμπινάτη «θεσμική εκτροπή» είναι το πώς η κυβέρνηση επιχείρησε, με μία ετεροχρονισμένη τροπολογία, να «ξηλώσει» την Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καταρρακώνοντας κάθε έννοια «Ανεξάρτητης Αρχής», όπως υποτίθεται ότι είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Επιπροσθέτως, «θεσμική εκτροπή» -ή, για την ακρίβεια, απόπειρα τέτοιου τύπου εκτροπής είναι να προσπαθεί μία κυβέρνηση να αποκαλύψει τις ταυτότητες των προστατευομένων μαρτύρων, ακυρώνοντας όλο το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Σαν να μην έφταναν αυτά, «θεσμική εκτροπή» αποτελεί και το να δηλώνει ένας υπουργός για την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς ότι «πρέπει να πάει φυλακή».

Όπως επίσης και το να καλύπτει τον εν λόγω υπουργό ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, με τη δικαιολογία ότι μιλούσε «ως αγανακτισμένος πολίτης» -που, προφανώς, μόνο θυμηδία προκαλεί.

Θα μπορούσαμε να πούμε κι άλλα: η αλλαγή του νόμου για να διοριστεί ο εκλεκτός του Μαξίμου στην ΕΥΠ ή ότι συνεχίζει να υπηρετεί στο υπουργείο Τουρισμού γενικός γραμματέας χωρίς πτυχίο, κατά παράβαση του σχετικού νόμου. Γενικώς, θα έπρεπε στο Μαξίμου να προσέχουν όταν μιλούν για «θεσμική εκτροπή». Όχι τίποτα άλλο, αλλά διότι όπως είπαμε, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή