Ο Νταβούτογλου ξεσπάθωσε

Ο πρώην πρωθυπουργός και θεωρητικός του κόμματος AKP, Αχμέτ Νταβούτογλου ένα χρόνο μετά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, αφήνει αιχμές για την πολιτική Ερντογάν.

Οι αρχές του κυβερνώντος, ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) «αποδυναμώνονται γοργά», τονίζει, σε συνέντευξή του. «Διεξάγονται δολοφονίες χαρακτήρων μέσω φημών. Εκείνο που μας στενοχώρησε περισσότερο ήταν η σιωπή των φίλων μας για το θέμα», πρόσθεσε ο τέως πρωθυπουργός της Τουρκίας, συμπληρώνοντας ότι ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει κατά του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμάτ Γκορμέζ.

Ο κ. Νταβούτογλου, όπως και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, δεν έλαβαν μέρος σε επίσημο γεύμα το οποίο παρέθεσε στην Άγκυρα ο κ. Γιλντιρίμ στις 5 Ιουνίου. Στο τραπέζι του πρωθυπουργού της Τουρκίας υπήρχαν θέσεις για τους δύο άνδρες, οι οποίες όμως έμειναν κενές.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή