O μαθηματικός τύπος για τις τέλειες πατάτες!

Η μέθοδος «Edge Hotel School» είναι ο νέος μαθηματικός τύπος με τον οποίο υπολογίζεται το σωστό ψήσιμο πατάτας και δεν αναπτύχθηκε από μαθηματικούς, αλλά από μαθητές των βρετανικών σχολών Edge Hotel School και Samuel Whitbread School.

cutting_the_potato_diagonally

Που βασίζεται; Στην μεγιστοποίηση της επιφάνειας της πατάτας, που επιτυγχάνεται κόβοντας τις πατάτες σε γωνία 30 μοιρών. Ξέχνα λοιπόν τις «κυδωνάτες» πατάτες ή το κόψιμο σε τέταρτα και δες στη φωτογραφία πώς να κόψεις τις πατάτες σου, για να πετύχεις ιδανικό ψήσιμο και τραγανή υφή εξωτερικά.

Όπως φαίνεται, αυτή η μέθοδος αυξάνει την επιφάνεια της πατάτας κατά 65% σε κάθε κομμάτι, αξιοποιώντας δηλαδή μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της και δίνοντας πιο νόστιμο και τραγανό αποτέλεσμα.

Ο τύπος δοκιμάστηκε πρακτικά -έψησαν πατάτες κομμένες με αυτό τον τρόπο δηλαδή- τόσο από τους ίδιους τους μαθητές όσο και από σεφ και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα η νέα τεχνική έδωσε πατάτες κατά 6.6% πιο νόστιμες σε σχέση με τις κλασικές.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή