Ο Ιός της Ιατρικής και ο ιός του Ίντερνετ

Του Κωνσταντίνου Μπούμπα από την Κυριακάτικη Kontranews

Στην ιστορία της Ιατρι­κής είναι προτόγνω­ρο, έξαρση πανδη­μίας σε μια εποχή που κυριαρχεί η ηλεκτρονική τεχνολογία. Η μετάλλαξη της πληροφόρησης δημι­ουργεί φοβίες, ανασφά­λειες και πολλά ερωτημα­τικά, τι ισχύει και τι όχι. Ο άνθρωπος στον καταιγι­σμό που δέχεται από τον χώρο του διαδικτύου, οι νευρώνες του εγκεφάλου του, δικαίως είναι μπερδε­μένος και διχασμένος. Δεν ξέρει τι και ποιον να πιστέψει. Όλοι εμφανί­ζονται και ειδήμονες επί του θέματος. Ένα είναι σίγουρο. Πρώτον δεν διδαχθήκαμε από το παρελθόν. Έχουμε πού δρόμο ακόμη. Η Ιατρική δεν γνωρίζει και πολλά για τους ιούς. Τους έίδε τυχαία στο μικροσκό­πιο για πρώτη φορά μόλις το 1935. Ένας Νορβηγός Βοτανολόγος σε ένα φύλλο καπνού (το λεγόμενο Μωσαϊκό του καπνού). Είναι η μονα­δική μορφή ζωής εκτός κυττάρου. Είναι διηθητικά όντα ή ενδοκυτταρι­κά παράσιτα; Aκόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός.

Το κύτταρο θα αμυνθεί και θα νικήσει όπως μαρτυρά και η Ιστο­ρία. Θέλει όμως το χρόνο του για να αποκτήσει αντιγόνα – αντισώμα­τα. Μέσα από αυτό που βιώνουμε είναι ευκαιρία να συνειδητοιήσου­με οως είμαστε γήινα όντα και όχι θεοί του πλανήτη που μας φιλοξενεί. Ξαφνικά επειδή κατασκευάσαμε πυραύλους, πυρηνικά εργοστάσια, δια­στημόπλοια νομιζαμε πως κατακτήσαμε τα πάντα. Τα smartphones δεν καταπολεμούν μικρόβια, παράσιτα, μύκητες,βάκιλους και ιούς. Τώρα θα πρέπει να φιλοσοφήσουμε το βαθύτερο νόημα της ζωής, τον πρόσκαι­ρο και σύντομο βίο μας. Να επενδύσουμε σε υγεία και παιδεία. Αυτό είναι το DNA που θα μαςβοηθήσει να αποτινάξουμε την αλαζονεία και την μισαλλοδοξία. Δυστυχώς οι αποικοδομητές δεν καταπολεμούνται ούτε σε φάρμακο, ούτε με εμβόλιο.

Όπωςς σε κάθε υγειονομική κρίση και κοινωνική αναστάτωση κάποιοι προσπαθούν να επωφεληθούν και να μας ελέγξουν. Το σύστημα μέσω του διαδικτυου θελει να μας χειραγωγήσει και να μας ελέγξει ως κατα­ναλωτικούς αριθμούς. Οπιο επικίνδυνος ιός είναι «η μοναξιά του πλή­θους». Το σπίτι γίνεται και συναμα ο εργασιακός μας χώρος (τηλεεργα­σία, τηλεκπαίδευση,τηλεφιλία,τηλεέρωτας). Μπαίνουν από την κλειδα­ρότρυπα! Μέτα το πέρας της πανδημίας κάποια μέτρα που συμφέρουν να εξυπηρετούν το κερδοσκοπικό σύστημα θα εξακολουθήσουν να ισχύ­ουν! Θα πρέπει να αντιδράσουμε και να είμαστε προετοιμασμένοι κάνο­ντας την δική μας «επανάσταση». Ο άνθρωπος ως κοινωνικό ον αν χάσει της πραγματικές επαφές θα μετατραπεί σε «μηχάνημα». Η μυρωδιά του σώματος, ο ιδρώτας της προσπάθειας, το χαμόγελο δεν αποτυπώνονται σε μια άχαρη οθόνη υπολογιστή. Η σπουδή να επισπεύσουν τα κύττα­ρα μας έτσι ώστε να αφυπνιστούν και να αναγνωρίσουν την ακίδα του κορωνοϊού μέσω mRNA θέλει προσοχή και επιφύλαξη γιατί απλούστατα δεν είναι αποδυναμωμένος ιός εκ φύσεως. Τα κύτταρα μας έχουν μνή­μη από τους προγόνους τους (DNA). Γνωρίζουν πώς να αμυνθούν και να προστατευθούν. Δεν μπορείς να τα υποχρεώσεις να «μάθουν» μέσω ενός γρήγορου εμβολίου. Θέλει υπομονή. Κάθε τι νέο δημιουργεί κενά, ανησυχίες και ερωτήματα. Για αυτό το λόγο και ως Ελληνική Λύση είμα­στε επιφυλακτικοί απέναντι στα συγκεκριμενα εμβόλια.

Ευκαιρία να ανασκουμπωθούμε! Να κατανοήσουμε ότι η ευτυχία είναι κατάσταση και όχι κατάκτηση. Στην πανδημία του 1348 – 1352 (μαύρος θάνατος – πανώλη) ο βάκιλλος μεταλλάχθηκε και σάπιζε τους πνεύμονες μέσω του αέρα. Πολλόι σώθηκαν φεύγοντας ψηλά στα βου­νά όπου τα ρεύματα και η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική. Από τότε βγή­κε και η φράση «πήρε τα βουνά και τα λαγκάδια».

Μήπως να τα πάρουμε και τώρα;

*Βουλευτής Σερρών, Ελληνική Λύση

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή