Ο Ιανός «βύθισε» την Ιθάκη στο σκοτάδι – Πλημμύρισαν σπίτια, ξηλώθηκαν σκεπές (video)

Ο έπαρχος της Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί από τον κυκλώνα “Ιανό” στο νησί. “Είναι τραγικές οι συνθήκες, η θάλασσα είναι όλη έξω, έχουμε εκτεταμένες ζημιές και δεν έχουμε ρεύμα από τις 4 το πρωί”.

Δείτε το βίντεο:

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζει η Ιθάκη, καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» δημιουργεί ήδη τα πρώτα προβλήματα στο νησί. Έχουν πέσει δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ.

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιθάκη ζήτησε ο έπαρχος του νησιού, Θανάσης Λιβιτσάνης καθώς η κακοκαιρία “Ιανός” “χτυπά” τη δυτική Ελλάδα. Μιλώντας τόσο στην ΕΡΤ όσο και στον ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής (18.09.2020) είπε πως το νησί δεν έχει ρεύμα, πως υπάρχει γενικό black out και σημαντικές ζημιές, οι οποίες θα αποτυπωθούν μόλις ξημερώσει.

Δείτε LIVE EIKONA από το Αργοστόλι
Δείτε LIVE EIKONA από το Ληξούρι
Δείτε LIVE EIKONA από το Λιμάνι του Φισκάρδου
Δείτε LIVE EIKONA από την Κουρούτα Ηλείας
Δείτε LIVE EIKONA από την Αμαλιάδα
Δείτε LIVE ΕΙΚΟΝΑ από την Ιθάκη

Ο Θανάσης Λιβιτσάνης μίλησε για μεγάλες καταστροφές στην Ιθάκη. Όπως είπε, από τους θυελλώδεις ανέμους που συνοδεύουν τον Μεσογειακό Κυκλώνα, έχουν ξηλωθεί σκεπές, έχουν πλημμυρίσει σπίτια κι έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ.

Να κηρυχθεί η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, και ο δήμαρχος Διονύσης Στασινός.

Σε ανάρτησή του στο Facebook μάλιστα, ο δήμαρχος Ιθάκης χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ σοβαρή» και παρακάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις γιατί «οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες».

Δείτε Live πώς κινείται ο Μεσογειακός Κυκλώνας:

 

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή