Ο Γιλντιρίμ “γλυκοκοιτάει” την ΕΕ αλλά κατακεραυνώνει την Ελλάδα

Για άλλη μία φορά, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ επιτίθεται στην Ελλάδα για τη στάση της χώρας μας απέναντι στους «8». Ο Τούρκος πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, πως η απελευθέρωση των «8» δεν ταιριάζει στις σχέσεις… καλής γειτονίας, τονίζοντας πως «οι πραξικοπηματίες έγιναν αιτία να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί Τούρκοι κατά την απόπειρα πραξικοπήματος».

Παράλληλα ωστόσο, ο Γιλντιρίμ δεν δίστασε να τείνει χείρα φιλίας στην Ευρώπη, διαμηνύοντας ότι το «πάγωμα» της συμφωνίας για το προσφυγικό δεν αφορά στη συμφωνία Τουρκίας – Ε.Ε.

«Δεν είναι δυνατόν για εμάς να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η Ελλάδα, ως γείτονάς μας. Κάνουμε μεγάλο αγώνα. Το να απελευθερώνεις αυτούς τους γκιουλενιστές, οι οποίοι προκάλεσαν χτύπημα στη ραχοκοκαλιά της χώρας μας, που έγιναν αιτία να σκοτωθούν και να τραυματιστούν τόσοι άνθρωποι κατά την απόπειρα πραξικοπήματος, δεν ταιριάζει στις σχέσεις καλής γειτονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιλντιρίμ, μιλώντας στο κανάλι NTV.

Στη συνέχεια, αφού… καθάρισε με την Ελλάδα, ο Τούρκος πρωθυπουργός έσπευσε να κάνει τα… γλυκά μάτια στην Ευρώπη, στέλνοντας μήνυμα… συνεργασίας.

Διαβεβαίωσε έτσι ότι η απόφαση να «παγώσει» η συμφωνία για την επανεισδοχή των μεταναστών, δεν επηρεάζει εκείνη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, άσχετα αν η Ελλάδα ανήκει σε αυτήν.

«Στο σημείο αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση. Υπάρχει μία διμερής συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και μία με την Ε.Ε. Εμείς τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής παγώσαμε. Θέμα αναστολής της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ε.Ε. δεν τίθεται», κατέληξε.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή