Ο Ερντογάν δεν αφήνει Γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν στρατιώτες στο Ικόνιο

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνείται να δώσει άδεια σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν στρατιώτες που υπηρετούν σε μια αεροπορική βάση κοντά στο Ικόνιο, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα εκπρόσωπος τύπου για θέματα άμυνας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών. Η νέα άρνηση ίσως πυροδοτήσει νέες εντάσεις ανάμεσα σε Τουρκία και Γερμανία.

«Η κυβέρνηση, ιδίως η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, πρέπει τώρα να προχωρήσουν στα απαραίτητα βήματα για να διασφαλίσουν ότι οι βουλευτές μπορούν σύντομα να επισκεφθούν τους στρατιώτες στο Ικόνιο», επισήμανε ο Ράινερ Άρνολντ.

Η άρνηση της Τουρκίας νωρίτερα αυτόν τον χρόνο να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ οδήγησε το Βερολίνο στην απόφαση μετεγκατάστασης των στρατευμάτων του στην Ιορδανία.

 

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή