«Ο δρόμος της Χαουλά», το νέο γυναικείο περιοδικό των Ταλιμπάν

Το πρώτο γυναικείο περιοδικό για την τζιχάντ, κυκλοφόρησε σήμερα το πρώτο του τεύχος από το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (ΤΤΡ) το οποίο τιτλοφορείται «Σουνάτ Ε Χάουλα», δηλαδή «Ο δρόμος της Χαουλά», η οποία είναι η πρώτη γυναίκα ακόλουθος του προφήτη Μωάμεθ, ενώ το πρώτο εξώφυλλο απεικονίζει μια γυναίκα με μπούρκα. Το περιοδικό αποσκοπεί στο να προσελκύσει γυναίκες να έρθουν να συμμετάσχουν στον αγώνα των Ταλιμπάν.

 Στο εσωτερικό του παρθενικού τεύχους φιλοξενείται συνέντευξη της συζύγου του αρχηγού των Πακιστανών Ταλιμπάν, Φαζλουλάχ Χορασανί. Στη συνέντευξη, η σύζυγος του Χορασανί μιλά για τον γάμο της σε ηλικία 14 χρονών. Η γυναίκα του αρχιτρομοκράτη καταπιάνει γενικά το θέμα του γάμου ανήλικων κοριτσιών λέγοντας, «Και σας ρωτώ: Γιατί τόσες φωνές αγανάκτησης για τους γάμους ανηλίκων; Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα κορίτσια και τα αγόρια ωριμάζουν, αν μείνουν ανύπαντρα για πολύ καιρό κινδυνεύουν να γίνουν πηγή ηθικής καταστροφής για την κοινωνία μας». Επίσης, το όνομα της γυναίκας του αρχηγού των Ταλιμπάν στο Πακιστάν δεν αναφέρεται καθόλου.

 Το κύριο άρθρο του περιοδικού γράφει, «Θέλουμε να προτρέψουμε τις γυναίκες του Ισλάμ να ενταχθούν στις τάξεις των μουτζαχεντίν του Ισλάμ». Το περιοδικό συνεχίζει με συμβουλές σε επίδοξες τζιχαντίστριες όπως, «Οργανώστε μυστικές συγκεντρώσεις στο σπίτι σας και προσκαλέστε αδελφές τζιχαντίστριες με το ίδιο πνεύμα», «Μάθετε να χρησιμοποιείτε απλά όπλα», «Μάθετε να χρησιμοποιείτε χειροβομβίδες».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή