Ντροπή για την δημοσιογραφία οι εικόνες των “αρπακτικών”- δημοσιογράφων για το μωρό την άτυχης Καρολαίν

Το KontraChannel, το Kontranews.gr και η Kontranews, σεβόμενοι τον πόνο, αλλά και τα προσωπικά δεδομένα αρνούνται – όπως έπραξαν και με τα στοχευμένα αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Καρολάιν – να δημοσιεύσουν τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τρίτης, με δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ – “αρπακτικά” να καταδιώκουν την μητέρα του καθ΄ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν και το μωρό που κρατούσε στην αγκαλιά της με σκοπό να το παραδώσει στην μητέρα της άτυχης 20χρονης. 

Η αναπαραγωγή των συγκεκριμένων εικόνων προσβάλει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, καθώς και όσους τηρούν τον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης, όπου θα έπρεπε να σέβονται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου και του πολίτη. 

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας στην οικογένεια της Καρολάιν και έλαβε την απόφαση αυτή με γνώμονα τη διασφάλιση της ομαλής σωματικής και ψυχικής διάπλασης του παιδιού. 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή