«Είναι μία εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας», που δεν επηρεάζει τη συμφωνία(μνημόνιο) που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στις Βρυξέλλες, αφού «πρόκειται για μία συμφωνία με το ελληνικό κράτος, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση».
Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε νέα συνέντευξή του, στη γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel».
Ο Λετονός πολιτικός, μπαίνει και αυτός στο «κλαμπ» των πολιτικών προσώπων από όλη την Ευρώπη, που υποστηρίζουν πως οι ελληνικές εκλογές δεν θα επηρεάσουν αρνητικά την υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά,» αυτή η συμφωνία είναι η βάση για τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».
Επίσης, όπως ανέφερε, το νέο δανειακό πρόγραμμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (δάνειο ύψους 86 δισ. και νέα μέτρα που θα κοστίσουν τουλάχιστον 8 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό), θα βοηθήσει την ελληνική Οικονομία να επιστέψει στην ομαλότητα. Συγκεκριμένα δήλωσε πως, «η Αθήνα μπορεί τώρα να επιστρέψει στο μονοπάτι της σταθερότητας».
Μέσα στο κείμενο της συνέντευξης, αναφέρεται και στον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τον οποίο είπε τα καλύτερα λόγια,
Καθώς σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις βοήθησε στην εξομάλυνση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές και στην γρηγορότερη ολοκλήρωσή τους. Τον χαρακτήρισε επαγγελματία και αναμφίβολα πιο συνεργάσιμο από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως, «Μέχρι τώρα, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας έχει παίξει έναν θετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις των Αθηνών με τους εταίρους».