Νόβακ Τζόκοβιτς: Εξαλλος ο Αυστραλός πρωθυπουργός – Θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι του, αν δεν δικαιολογηθεί

Η χθεσινή ανακοίνωση του Σέρβου κορυφαίου τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς, ότι θα δώσει το παρών στο Αυστραλιανό Όπεν με ιατρική εξαίρεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. «Περιμένουμε την παρουσίασή του και τι αποδείξεις θα μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό», δήλωσε ο Σκοτ Μόρισον έπειτα από σύσκεψη με τους επικεφαλής των πολιτειών για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αυστραλία, που καταγράφουν ρεκόρ.

«Αν αυτές οι αποδείξεις είναι ανεπαρκείς, τότε δεν θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση από οποιονδήποτε άλλο και θα γυρίσει σπίτι του με την επόμενη πτήση. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως», υπογράμμισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση- που έχει την ευθύνη για τα εξωτερικά σύνορα και τη βίζα- δεν συμπεριλήφθηκε στη διαδικασία της χορήγησης εξαίρεσης. Ο Μόρισον σημείωσε ότι έχουν χορηγηθεί αρκετές εξαιρέσεις σε ανθρώπους που μπόρεσαν να υποστηρίξουν την αίτησή τους.

Η απόφαση να χορηγηθεί εξαίρεση στον Τζόκοβιτς, για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν, έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις στη χώρα όπου πάνω από το 90% των πολιτών άνω των 16 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Η Μελβούρνη έχει βιώσει αθροιστικά το μεγαλύτερης διάρκειας lockdown στον κόσμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον έχει εκτοξεύσει σε επίπεδο ρεκόρ τα νέα κρούσματα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή