Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
15
35
22

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν – Αντιεπιστημονική η πενθήμερη καραντίνα

Μοιραστείτε το

Όχι μόνο είναι επικίνδυνη η καραντίνα των πέντε ημερών αλλά είναι και εντελώς αντιεπιστημονικό. Παράλληλα επικίνδυνες είναι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό, όπως επιβεβαιώθηκε από τη χθεσινή πτώση ψευδοροφής στον Ευαγγελισμό που τραυμάτισε δύο εργαζόμενους.

Οι δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, Γιώργου Φερεντίνου στην ΕΡΤ, είναι ενδεικτικές της τραγικής κατάστασης που βιώνουν καθημερινά οι υγειονομικοί αλλά και της ταλαιπωρίας που περνούν οι ασθενείς εν μέσω πανδημίας.

«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε κανένα συνάδελφο» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός καθώς πολλές φορές έχουν συμβεί ατυχήματα.

«Είναι ζητήματα που είχαμε αναδείξει. Οι συνάδελφοι δεν κινδυνεύουν μόνο από την διαχείριση της πανδημίας αλλά κινδυνεύουν και από τις ελλείψεις όσον αφορά την συντήρηση και την υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ευτυχώς δεν είχαμε κάτι χειρότερο. Η μια συνάδελφος χτύπησε ελαφρά στο πόδι και η άλλη έπαθε κακώσεις στο κεφάλι. Νοσηλεύτηκε προληπτικά. Πλέον είναι καλά στην υγεία της και θα πάρει εξιτήριο σήμερα» είπε για τον τραυματισμό των δύο εργαζομένων.

«Έχουν συμβεί πολλές φορές ατυχήματα και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο συνάδελφο γιατί υπήρχαν και εκρήξεις στο λεβητοστάσιο» πρόσθεσε.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ και τη δήθεν ενίσχυσή του, που καυχιέται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Γιώργος Φερεντίνος μίλησε για «φτιασιδώματα».

«Δυστυχώς πέρα από τα όποια φτιασιδώματα, σε επίπεδο δωρεών, που έχουν γίνει στο νοσοκομείο σε κάποιες πτέρυγες – ΜΕΘ και Covid-19- που έχουν μπει πιο σκληρά στη μάχη, το υπόλοιπο νοσοκομείο είναι αρκετά πίσω όσον αφορά την συντήρησή του. Κινδυνεύει η ζωή των εργαζόμενων. Είναι ένα νοσοκομείο που έχει πάνω από 3.000 εργαζόμενους, συν τους ασθενείς και τους συνοδούς που καθημερινά απευθύνονται στον Ευαγγελισμό για φροντίδα υγείας».

Τέλος σχολιάζοντας την διαχείριση της πανδημίας υπογράμμισε ότι «είμαστε αντίθετοι στην επιστροφή των συναδέλφων στις πέντε ημέρες καραντίνας. Θεωρούμε ότι είναι εντελώς αντιεπιστημονικό. Θα πρέπει να γυρίζουμε κοντά στους ασθενείς μας με ασφάλεια για να μπορούμε να τους περιθάλπουμε χωρίς να γινόμαστε και οι ίδιοι “υγειονομικές βόμβες”».

«Να επιστρέφουν οι συνάδελφοι με αρνητικό τεστ ή με τη βελτίωση των συμπτωμάτων», είπε και πρόσθεσε: Δεν μπορεί ένας υγειονομικός να φροντίζει έναν ασθενή βαρέως πάσχοντα και να είναι από πάνω του με πυρετό, να βήχει ή να έχει συμπτώματα βαρέως κόπωσης».

 

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.