Νίκος Φίλης: Η κυβέρνηση κάνει κινήσεις στα τυφλά

Μεγάλες επιφυλάξεις για το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν είναι βέβαιη για ένα τόσο μεγάλο θέμα και προχωράει στα τυφλά.
«Το να ανοίξουν τα σχολεία δεν βοηθάει εκπαιδευτικά σε τίποτα και από την άλλη διεθνώς υπάρχει μια επιστημονική συζήτηση όπου ενισχύεται η άποψη ότι τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό εξίσου με τους ενήλικες. Μακάρι να μην επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό, αλλά δεν μπορείς να προχωράς με το “μακάρι”. Με εξαίρεση την Γ`Λυκείου που υπάρχουν ειδικοί λόγοι εξετάσεων, οι υπόλοιπες τάξεις και βαθμίδες της εκπαίδευσης θα πρέπει να μείνουν κλειστές και να γίνει συζήτηση πώς θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο» σημείωσε ο Ν. Φίλης υπενθυμίζοντας ότι στη Γερμανία που είχαν πρόθεση να ανοίξουν τα σχολεία τελικά το ανέβαλαν.
Εκτίμησε ακόμη ότι η πανδημία θα φέρει και στην οικονομία νέες δυσκολίες και νέες ανισότητες ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι «επιδιώκει μέσα από την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης να συγκαλύψει το ζήτημα της οικονομικής κρίσης». Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ίδιο, «έπρεπε να λάβει ισχυρά μέτρα και να προλάβει το κλείσιμο επιχειρήσεων και το κύμα μεγάλης ανεργίας που έρχεται».
Ο κ. Φίλης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε, καθώς έχει τα χρήματα, να μπορεί να εγγυηθεί το σύνολο των μισθών στους εργαζόμενους, των αποδοχών στους ελεύθερους επαγγελματίες και να δημιουργήσει μεγαλύτερες διευκολύνσεις σε επιχειρήσεις.
Για το ζήτημα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει «ένα πρόγραμμα που εγγυάται το σύνολο των αποδοχών των εργαζομένων και των ασφαλιστικών εισφορών, είναι κοστολογημένο περίπου 12 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, και περιλαμβάνει και το θέμα των εγγυήσεων με τις οποίες ανέρχεται συνολικά στα 26 δισ. Ευρώ».
«Η κυβέρνηση λέει ότι θα δώσει περίπου τόσα, αλλά τα μέτρα που έχει εξαγγείλει είναι 2 δις. Περισσότερο εξαγγέλλει ότι θα δώσει παρά δίνει σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις» σχολίασε σχετικά.
Κλείνοντας o N. Φίλης μίλησε για την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι στο «Ακρόαμα και Θέαμα» δηλώνοντας ότι «πρόκειται για ανθρώπους αόρατους σε αυτή την κρίση». «Έκλεισαν πρώτοι τις δουλειές τους, θα ανοίξουν τελευταίοι και δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Είναι οι άνθρωποι που συγκροτούν το συναίσθημά μας σε στιγμές καταβύθισης μας σε μελαγχολικές σκέψεις λόγω της πανδημίας και αυτοί οι άνθρωποι πληρώνονται με αυτή την κρατική αδιαφορία», κατέληξε.
Πηγή: Στο Κόκκινο
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης
Τελευταία Άρθρα
Τα πιο Δημοφιλή