Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νίκος Φίλης: «Έχω κλινική άπνοια – Είναι ντροπή να τρολάρουν το πρόβλημα της υγείας μου»

Μοιραστείτε το

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ – MΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ              

Με μία αποκάλυψη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει απάντησε ο υπουργός Παιδείας σε πρόσφατα «τρολαρίσματα», μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο. Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του, ο κ. Νίκος Φίλης αναφέρθηκε σε ένα προσωπικό του θέμα, το οποίο αποτέλεσε μέσο για να πληγεί επικοινωνιακά.

«Χθες είδα σε ορισμένα blog μία φωτογραφία από τη Βουλή … όπου με εμφάνιζε να έχω κλειστά τα μάτια, λέγοντας «κοιμάται ο Φίλης στη Βουλή». Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση, μία δημοσιοποίηση, είναι αλήθεια με κάποια δυσκολία, αλλά αναγκάζομαι. Γνωρίζουν πάρα πολλοί φίλοι -δεν το γνωρίζει η κοινή γνώμη και δεν οφείλει να το γνωρίζει, αλίμονο- ότι έχω ένα πρόβλημα υγείας, λέγεται κλινική άπνοια. Κοιμάμαι με μηχανική υποστήριξη. Υπάρχουν στιγμές, όχι πάντα, όπου βαραίνω, δεν κοιμάμαι, κλείνω τα μάτια.

Είναι λυπηρό ένα πρόβλημα υγείας να αποτελεί αντικείμενο «τρολαρίσματος». Εγώ δέχομαι να γίνομαι πολιτικός στόχος για πολιτικές μου απόψεις – και γίνομαι, από πολλές πλευρές. Ακόμα και ένα μήνυμα που έβγαλα για την 25η Μαρτίου, μήνυμα ενότητας και έξαρσης της αξίας του εκπαιδευτικού και της Παιδείας στη διαμόρφωση της εθνικής και κοινωνικής συνείδησης, αποτέλεσε αντικείμενο επίθεσης, από ακραίους κύκλους, κυρίως εκκλησιαστικούς αλλά και από τη ΝΔ, κύκλους ξενοφοβικούς και της νεο-εθνικοφροσύνης. Τα δέχομαι αυτά, είναι στο πολιτικό παιχνίδι. Αριστερός είμαι, να συγκρουστούμε για ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα.

Αλλά ένα ζήτημα υγείας να παίρνει το χαρακτήρα μίας προσωπικής επίθεσης, είναι λίγο προκλητικό. Αναγκάζομαι να το πω δημόσια, το έχω ξαναπεί. Δεν θα ήθελα να συνεχιστεί περαιτέρω η συζήτηση αυτή … είναι λυπηρό … δείχνει και την αδυναμία πολιτικών επιχειρημάτων των αντιπάλων», κατέληξε ο κ. Φίλης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.