ΚΟΥΓΙΑΣ: Ο ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ – ΜΕ DNA ΘΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΟΡΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΚΟΥ
Την βεβαιότητά του ότι ο άνδρας που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό ήταν ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος εξέφρασε ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.
Μιλώντας στα parapolitika.gr, ανέφερε ότι ο οδηγός που κάηκε ζωντανός στο μαύρο τζιπ μάρκας Porsche Cayenne ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος.
Όπως είπε, τον αναζητούσε εδώ και πολλές ώρες τόσο ο ίδιος γιατί είχαν ραντεβού και οι συνεργάτες του, αλλά και η οικογένειά του χωρίς αποτέλεσμα.
Ο ίδιος τονίζει ότι προσπάθησε να μεταβεί στο σημείο, χωρίς να τα καταφέρνει γιατί όλοι οι δρόμοι στη γύρω περιοχή είναι αποκλεισμένοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κούγιας είχε αναλάβει την υπεράσπισή του στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών-δημοσιογράφων, στην οποία ήταν κατηγορούμενος.
Προσωπικά αντικείμενα του εκδότη αναγνώρισε η σύζυγός του
Δεν έχει γίνει ακόμα η επίσημη αναγνώριση της σορού του άνδρα που απανθρακώθηκε μέσα σε αυτοκίνητο στην Αττική Οδό στο ύψος του δήμου Νέου Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έδειξαν στην σύζυγο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου ένα σταυρό που φορούσε ο απανθρακωμένος άνδρας και εκείνη απάντησε πως ένα παρόμοιο σταυρό φορούσε και ο σύζυγός της.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ευαγγελία Συρίγου αναγνώρισε και τη βέρα του.
Με DNA θα ταυτοποιήσουν τη σορό του Μαυρίκου
Στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα σταλεί η σορός του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου από το νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου διακομίστηκε αμέσως μετά τη δυστύχημα – θρίλερ, προκειμένου να διενεργηθεί η νεκροτομή.
Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, η σορός του οδηγού της Porsche Cayenne είναι πλήρως απανθρακωμένη.
Παρά το γεγονός ότι εκλήθησαν η μητέρα του και η σύζυγός του στο νοσοκομείο για έμμεση, ανεπίσημη αναγνώριση του οδηγού του οχήματος, αυτό τελικώς δεν έγινε, καθώς οι ειδικοί εκτίμησαν ότι δεν θα εισέφερε κάτι νέο στη διαδικασία, ενώ θα επιβάρυνε δραματικά τις δύο γυναίκες οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.
Σε ανάλογες περιπτώσεις η αναγνώριση ενός νεκρού από τους οικείους του α’ βαθμού γίνεται ουσιαστικά μέσω της αναγνώρισης αντικειμένων που αυτός έφερε πάνω του. Αυτό που θα γίνει ενδεχομένως είναι να επιβεβαιωθεί η απανθράκωση ως τελική αιτία θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου.
Στη συνέχεια θα εξεταστεί από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής εάν μπορεί να ληφθούν τοξικολογικά και ιστολογικά δείγματα από τη σορό για να γίνουν σχετικές εξετάσεις.
Στα εγκληματολογικά εργαστήρια το όχημα της οικογένειας του Μαυρίκου
Στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται η Porsche Cayenne, η οποία το μεσημέρι τυλίχτηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό, με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ο οδηγός του.
Οι αρχές εξετάζουν αν είχε τοποθετηθεί οποιοδήποτε μηχανισμός στο όχημα που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανάφλεξη και έκρηξη.
Παράλληλα, εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες που δείχνουν την πορεία του οχήματος και έχουν καταγράψει τη στιγμή που τυλίχτηκε στις φλόγες.




Διαβάστε επίσης: Σοκ στην Αττική Οδό: Κάηκε ζωντανός στην Porsche του Παναγιώτη Μαυρίκου