Νέα θαλάσσια ρύπανση από πλοίο που «κάθισε» στον πυθμένα του όρμου Ασπροπύργου

Ξεκίνησαν εργασίες απορρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή

Στον πυθμένα της θάλασσας στον όρμο του Ασπρόπυργου, ανατολικά του προβλήτα της Χαλυβουργικής, έχει επικαθήσει το αμμοληπτικό πλοίο «Ελέφαντας» καθώς, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρουσίασε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου να καλυφθεί από νερό.

Περιμετρικά του φορτηγού πλοίου έχει ήδη διαπιστωθεί από στελέχη του λιμεναρχείου Ελευσίνας θαλάσσια ρύπανση από ελαφρά πετρελαιοειδή χρώματος πράσινου και εκτάσεως περίπου είκοσι τετραγωνικών μέτρων (20m2).

Στο σημείο ήδη έχει ποντισθεί, με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας, αντιρρυπαντικό φράγμα, ενώ ιδιωτική εταιρεία με τη συνδρομή δύο περιπολικών του λιμενικού ξεκίνησαν εργασίες απορρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή