Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της δημοσιογράφου στη Μάλτα που ερευνούσε τα Panama Papers (Εικόνες)

Η δημοσιογράφος και μπλόγκερ Daphne Caruana Galizia δολοφονήθηκε τη Δευτέρα στη Μάλτα, έπειτα από έκρηξη στο αυτοκίνητό της, πολύ κοντά στο σπίτι της. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει ισχυρότατο εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα, ο οποίος πυροδοτήθηκε χθες το απόγευμα κάνοντας θρύψαλα το Peugeot 108.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πριν από 15 ημέρες η μπλόγκερ είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της. Η τελευταία της ανάρτηση έγινε στις 15.35 (ώρα Ελλάδας) στο Running Commentary και η έκρηξη σημειώθηκε στις 16.00. Άλλες πηγές ανέφεραν ότι το σώμα της δεν είχε ταυτοποιηθεί, ενώ ένας από τους γιους της φέρεται να άκουσε την έκρηξη από το σπίτι τους και έσπευσε στο σημείο.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας δήλωσε πως «όλοι γνωρίζουν ότι η Caruana Galizia ήταν σκληρός επικριτής μου – τόσο πολιτικά όσο και προσωπικά-, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται αυτή η βάρβαρη πράξη… Δεν θα σταματήσω, αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη».

σκ

σκ

σκ

sk

σκ

σκ

σκ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή