Νέα πολιτική κίνηση ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης

Τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής κίνησης υπό τον τίτλο «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς», με τους αποχωρήσαντες από τη Δημοκρατική Αριστερά, ανακοίνωσε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης.

Όπως είπε η κίνηση αυτή προσβλέπει σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η οργανική ένταξη ενόψει του συνεδρίου που θα πραγματοποιήσει η «Κουμουνδούρου».

«Περισσότερα από 1000-1200 μέλη και στελέχη σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονται σήμερα εκτός ΔΗΜΑΡ προχωρούν στη δημιουργία πολιτικής κίνησης, επιλέγοντας τον τίτλο “Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς”. Θα είναι μια πολιτική κίνηση, χωρίς επιδίωξη διαμόρφωσης κόμματος, της οποίας το πολιτικό αποτύπωμα βρίσκεται στη λέξη ενωτική», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο «Κόκκινο».

Ακόμα, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. σημείωσε ότι «μας ενδιαφέρει να προωθηθεί είναι η ενότητα με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα, αν υπάρχει πρόθεση για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ και οργανικά, απάντησε ότι «είναι ακόμη πρόωρο να ειπωθεί κάτι με βεβαιότητα, ωστόσο το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας προσδιορίζεται από ενωτική διάθεση και προσπάθεια που είναι δυνατόν να οδηγήσει και σε οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή