Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
15
45
40

Νέα μέτρα: Πρόθεση της επιτροπής να εισηγηθεί παράταση μέχρι το τέλος του μήνα

Μοιραστείτε το

Ολοταχώς οδεύει η κυβέρνηση για την επέκταση των νέων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ στις 3 Ιανουαρίου, καθώς η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει αυτή την ώρα φέρεται να συμφωνεί κατά πλειοψηφία ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για να ληφθεί ρίσκο με την άρση των μέτρων πριν από το τέλος του μήνα. Η τάση που διαμορφώνεται είναι να εισηγηθεί εν τέλει η επιτροπή την παράταση των μέτρων μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου.

Η μετάλλαξη Ομικρον που επελαύνει και στη χώρα μας, δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση, καθώς τα κρούσματα έχουν φτάσει το τελευταίο διάστημα σε δυσθεώρητα μεγέθη και η εβδομάδα που διανύουμε, αλλά και η επόμενη αναμένεται να «χτυπήσουν» ρεκόρ. Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες κατά μέσο όρο εντοπίζονται καθημερινά 30.000 με 35.000 θετικά κρούσματα τα περισσότερα από την μετάλλαξη Ομικρον.

Οι ειδικοί που συνεδριάζουν σήμερα θα αποφασίσουν για το πόσο θα πρέπει να παραταθούν τα μέτρα, αλλά και τι θα γίνει με τη μουσική στην εστίαση αλλά και τη χωρητικότητα στα γήπεδα.

Τα μέτρα που ισχύουν

  • Διακοπή λειτουργίας κέντρων εστίασης και διασκέδασης στις 12:00 τα μεσάνυχτα
  • Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι
  • Οριο ατόμων ανά τραπέζι οι 6 πελάτες.
  • Απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.